logo skc

Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.

Дан Џимија Хендрикса

untitled-21.jpg

 

 

PETAK, 22. SEPTEMBAR U 21.00 Bašta

HENDIX DAY - TEXAS FLOOD & GOSTI

Jimi Hendrix je iznenada preminuo 18. septembra 1970. godine. Njegova smrt svih ovih godina obavijena je velom misterije i predmet je mnogih teorija zavere. Ono što je neosporno i oko čega se svi slažu jeste činjenica da je on najveći rock gitarista i jedan od najznačajnijih muzičara 20-og veka. Njegovo delo je sa godinama daleko nadraslo broj albuma i pesama koje je za života objavio i danas stoji kao najveći spomenik vremenu u kome je nastalo i kao neiscrpna inspiracija i uzor mnogim savremenim muzičarima.
Beogradski gitarista Nenad Zlatanović sigurno je jedan od onih koji dosledno i ubedljivo oslanjaju svoju muziku na Hendriksove uticaje. Sa svojom grupom Texas Flood redovno u septembru nastupa u čast svom velikom učitelju. Ove godine, osmi put zaredom, koncert Hendrix Day će se održati u Bašti SKC-a i zakazan je za PETAK, 22. SEPTEMBAR U 21h. Texas Flood je, naravno, u svom standardnom sastavu: Nenad Mr. Swagger Zlatanović – gitara i vokal, Vladimir Golubović – bubnjevi i Branislav Vukobratović – bas gitara, a kao i svih godina do sada, očekuje se i nekoliko gostujućih muzičara.
Ulaznice su u pretprodaji (600 dinara) u Art Cafeu i Music shopu Triumvirate, Njegoševa 53, a moći će da se kupe i na ulazu po ceni od 800 dinara.

 

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account