logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

Električni gudački kvartet Dinamika music, koncert

dinamika.jpg

 

ČETVRTAK, 9. FEBRUAR U 20.00

VELIKA SALA

Dinamika music je električni gudački kvartet predvođen DJ-em, koji sjedinjuje muziku kroz vreme. Na repertoaru će se naći poznata dela baroknih, klasičnih  i romantičnih kompozitora u modernim aranzmanima, kao i najpoznatiji pop-rok hitovi obrađeni na akademski način.
Dinamiku čine akademski muzičari školovani na Akademijama u zemlji i inostranstvu.
Članovi kvarteta nastupaju sa ozbiljnim i prestižnim orkestrima, predavači su na visokim muzičkim školama u inostranstvu. Tokom svojih karijera su se usavršavali, sarađivali sa imenima kao što su Leonid Bernstein, Sergiu Celibidache, Christoph Eschenbach, Zubin Mehta, Martha Argerich, Rostropovich i mnogi drugi.
Dinamika music  svira na električnim violinama, što nam daje poseban zvuk i dinamičnost a mesto našeg četvrtog instrumenta zauzeo je naš DJ Grappelli.

Članovi električnog kvarteta Dinamika music su:

 

Katarina Ranić Čavić je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Beogradu. Paralelno studirala na Muzičkoj Akademiji u Beogradu i na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Hamburgu. Predavala je na muzičkom Konzervatorijumu – Jochanes Brahms u Hamburgu. Još od studija nastupala  na prostorima bivše Jugoslavije, Nemačke i Evrope, saradjivala sa simfonijskim orkestrima, pod vođstvom najvećih svetskih dirigenata Kristof Esenbaha, Sergija Celibidikija, Leonid Bernštajna.  Uporedo sa radom u Dinamici music saradjuje sa Hamburger Symphoniker, Philharmonisches Orchester, Hamburg Strings i Mozart Orchester.
Još tokom studijskih dana, rodila joj se ideja o ličnom muzičkom pečatu i stilu, manje formalnom, u ritmu današnjice i zahvaljuci radu na tom projektu, Duo Dinamika music je  2012. godine u Beču debitovao, pred prepunom Štraus salom u Kursalonu.

Bogdan Čavić (DJ Grappelli)

je završio muzičku gimnaziju Mokranjac, a potom studije violine na Mozarteum visokoj školi u Salzburgu. Pored klasične muzike, gaji veliko interesovanje za Jazz, Blues i ostale muzicke zanrove. Nastupa u Jazz Bendovima i eksperimentiše sa Zeta Midi violinama. Dugo godina nastupao kao DJ u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj ali posle završenih studija, Osnivač agencije “DJEXPRESS” Srbija. Pravi aranžmane, određuje stil, uklapa najrazličiteije kompozicije u jedan izbalanstiran i odmeren mix. Zahvaljujući njegovom studiju, naši aranžmani su snimljeni i sačuvani da traju.

Milovan Jovanović je vođa grupe II. violina u Beogradskoj Filharmoniji. Tokom 30 godina aktivnog rada nastupao je sa najznačajnijim solistima i dirigentima našeg vremena. Kao gostujući saradnik Lucern simfonijskog orchestra (Švajcarska) svirao u najvećim evropskim i američkim koncertnim salama: KKL Luzern, Tonhalle St.Gallen, Salle Pleyel Paris, Auditorium RAI Torino, Festival hall Baden-Baden, Tchaikovsky Concert Hall Moscow, Chicago Symphony Center, Carnegie Hall New York City. Sjajan je i kao studijski muzičar.
Vladimir Uratarević je završio srednju muzičku školu Stanković u klasi prof. Marijane Ilić i FMU Beograd u klasi prof. Dejana Mihailovića. Svirao je u brojnim kamernim sastavima i u nekoliko gudačkih kvarteta. Bio je član Mefisto simfonijskog orkestra, koosnivač Gudačkog orkestra Orfe i član istoimenog kamernog orkestra, sa kojima je ostvario brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Nastupao je i sa Del Gesu gudačkim kvartetom iz Beograda. Kao orkestrator i izvođač sarađuje aktivno sa nekoliko inostranih kompozitora, dirigenata i izvođača: Michael Shaffer, Nicole Henry, Kevin Surace, Ole Fanick. Osnivač je Infinity Quintet-a i autor većine aranžmana koje kvintet izvodi. Predaje violinu u SMŠ Kosta Manojlović u Smederevu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account