logo skc

JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)

DUO AURETTE

DUO AURETTE

 

SUBOTA, 7. MART 2015. u 20.00

VELIKA SALA

Lucie Rozsnyó - sopran i Katalin Ertsey - lauta i teorba
Kamerni sastav duo Aurette - Lucie Rozsnýo (sopran) i Katalin Ertsey (lauta i teorba) - nastao je 2013. godine. Ove mlade umetnice spaja duboko interesovanje za interpretaciju dela za glas i lautu, koja su komponovana u 16. i 17. veku. Kao solistkinje sarađuju sa brojnim baroknim ansamblima, a do sada su nastupale na međunarodnim festivalima u Republici Češkoj, Slovačkoj, Holandiji i Nemačkoj.
Katalin Ertsey je poreklom iz Mađarske. Lautu je počela da svira sa dvanaest godina u klasi Adama Bálinta. Studirala je na renesansnu lautu i teorbu Royal College of Music u Londonu, u klasi Jakoba Lindberga. Usavršavala se kod Lynde Sayce, glavne lautistkinje ansambla The King's Consort. Katalin Ertsey je učestvovala na mnogobrojnim projektima, ajedan je od osnivača kamernog sastava Tesoro Antico.
Lucie Rozsnyó  studirala je opersko pevanje na Janačkovoj akademiji muzičkih umetnosti u Brnu, studentski staž pohađala je u Beču i Lincu i Cirihu.Kao stipendistkinja učestvovala je na brojnim međunarodnim majstorskim školama. Dobitnica je brojnih nagradana češkim i međunarodnimtakmičenjima. Koncertira po mnogim evropskim državama. Osim interpretacije barokne muzikebavi se i muzikom 20. i 21. veka.
Projekat Češke pesme za lautu je ciklus koncerata dua Aurette u Beogradu i Novom Sadu, koji su organizovani pod pokroviteljstvom Državnog fonda kulture Republike Češke i Ambasade Republike Češke u Beogradu. Dramaturgiju koncerata karakteriše specifičan instrumentalni sastav u čijoj interpretaciji dolaze do izražaja dela posvećena lauti, koja je jedan od najstarijih instrumenata u ljudskoj istoriji. Takođe se ističu i obrade kompozicija najznačajnijih čeških kompozitora Leoša Janáčeka i Bohuslava Martinů, ali i savremenih autora kao što je Miloš Štědroň.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account