logo skc

АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

DžEZ PRIČE SA OLEGOM KIREJEVIM

c_1100_0_16777215_00_slike_18_05_oleg.jpg

SUBOTA, 5. MAJ U 20.00

VELIKA SALA

Jazz & Soul

Besmrtni bluz i soul u izvođenju Roja Janga i zapaljivi džez u izvođenju ruskog saksofoniste Olega Kirejeva u programu JAZZ&SOUL na glavnoj sceni koncertne sale SKC-a 5. maja!

Samo tog dana na jednoj sceni naći će se Roj Jang čiji neobičan glas koji mnogo liči na Džejmsa Brauna, pravi „crni vokal“ koji pleni gledaoce dopirući do samog srca i istaknuti ruski saksofonista Oleg Kirejev čiji je manir izvođenja preuzeo sve najbolje od džez tradicije, koji se sa lakoćom koristi savremenim muzičkim jezikom vodeći računa o idealnoj ravnoteži između starog i novog stila.

„Meni nije važno da li pevam pred pet hiljada ljudi ili samo za trideset. Za mene je koncert novo iskustvo i nova publika - to je novi doživljaj“, kaže Roj Jang. Široki osmeh, smele šale, neverovatna druželjubivost i želja da se svako od onih koji su došli privuče onim što se dešava na sceni odmah plene publiku u svim uglovima planete.

Repertoar koncerta veoma je širok: od džez mejnstrima do soula, bluza i fanka. Roj Jang i Oleg Kirejev će vas obradovati hitovima svih pravaca: Hoochie Coochie Man, Hit the Road, Jack, Blue Moon, My Way, What a Wonderful World, Over the Rainbow, I Feel Good... Možda će i gledaoci imati priliku da otpevaju nešto na sceni sa Rojem Jangom, a na njegovim ranijim nastupima, na nekoliko trenutaka, gledaoci su bili glumci malog teatra Roja Janga: on ih je molio da ponavljaju za njim komplikovane vokalske izraze, učio ih kako da frkću kao konj i kako da plešu.

Bez obzira na na to što su Oleg i Roj potpuno različiti, njih objedinjuju veoma važni kvaliteti: izvanredni osećaj za publiku, sposobnost da sviraju sa njom i da je uključuju u proces, dobar dodatak majstorskom izvođenju na instrumentima, zar ne? A talenat da šou učine nezaboravnim garantuje umetnicima punu salu prilikom novih poseta Beogradu.

Roj Jang je poznati izvođač džeza, bluza i soula sa poluvekovnim stažom koji je napravio svoju karijeru u Engleskoj, živeo u Izraelu, nastupao je na najboljim svetskim scenama sa velikanima poput Džejmsa Brauna, Rema Čarlza, Džonija Mičela. Roj se rodio 1949. godine u kolibi od trske na Jamajci i još kao dete zajedno sa roditeljima preselio se u Veliku Britaniju. Prvi nastup na profesionalnoj sceni je imao kao petnaestogodišnjak  i ostavio je iza sebe više od 10.000 koncerata na najboljim svetskim scenama i zajednički nastup sa legendama bluza i sola kao što su Marvin Gej, Pet Ric i mnogi drugi.

Oleg Kirejev živi i umetnički se ostvaruje na relaciji Evropa – Njujork. Njegova diskografija obuhvata petnaestak albuma različitih žanrova džez muzike. Pohađao je džez školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a kolevku džeza – Ameriku – osvojio je etno-džez projektom „Feng Šui džez pozorišta“. Za taj projekat dobio je prvu Gremi nominaciju, 2008. godine.

Poput mnogih velikih muzičara, Oleg ne preza da eksperimentiše u klasičnom džezu sa malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno muzike, svetske muzike (world music) i  smooth jazza – zbog čega ostaje zapažen kod raznolike publike.

„Neverovatno čvrst, pun entuzijazma, stilizovan i visokokvalitetan“, kažu za zvuk njegovog saksofona Amerikanci. „Energija – kolekcionarska, fleksibilnost – neverovatna. Obrazovanje – širokog spektra“, kažu Rusi.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account