logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА

Džez priče sa Olegom Kirejevim

c_1100_0_16777215_00_images_2018_02_1.jpg

 

PETAK, 23. FEBRUAR U 20.00

VELIKA SALA

Udruženje „Kulturna inicijativa“ i Studentski kulturni centar predstavljaju niz koncerata „Džez priče sa Olegom Kirejevim“.  Džez priče su koncerti i kratki eseji o muzici, sjajnim izvođačima, susretima i utiscima koje Oleg Kirejev priča pre nastupa njegovog kvarteta ili kvinteta.
Imerzija u džez počinje programom „Zlatna era džeza“. Epoha, koja obuhvata period od 1934. do 1946. godine, povezana je sa vrhuncem popularnosti velikih orkestara. Melodična, plesna i romantična muzika u izvođenju velikih orkestara, poznata većini iz starih klasičnih crno-belih filmova iz sredine 20. veka. Uz ovu muziku plesalo se u noćnim klubovima i plesnim podijumima tog vremena.
Da, postojalo je vreme kada je džez bio fantastično popularan. Kada se svuda plesalo isključivo na džez, kada je bio omiljena muzika bez obzira na godine. To se vreme i zove „zlatna era džeza”, a njenim plemstvom postali su izuzetni muzičari koji su ušli u istoriju svetske kulture.
Duke Ellington – prema mnogima istoričarima muzike najveći je američki kompozitor. Autor je brojnih kompozicija koje su postale džez standardi. Lider orkestra koji je postao merilo big-benda kao takvog. Vlasnik je najviših državnih nagrada u nekoliko zemalja sveta. Veliki „vojvoda“ džeza. Count Basie – Grof Bejsi, jedna je od najznačajnijih ličnosti u istoriji džeza. Tvorac apsolutno jedinstvenog, prepoznatljivog stila kao pijanista i rukovodilac jednog od najimpresivnijih džez orkestara na planeti. Koulmen Hokins – jedan od stupova džez sveta, najpoznatiji američki tenor saksofonista koji je osvojio svetsku slavu i hiljade sledbenika.
Saksofonista Oleg Kirejev i najbolji džez muzičari iz Beograda prikazaće publici izvanredan program pun pravog adrenalina. Ljubitelje džeza očekuju magija svinga, sočne improvizacije, originalne ideje i neočekivani eksperimenti.
Poznati džezmen iz Rusije, nominovan za nagradu Gremi, čiji su albumi objavljeni u SAD-u i među najboljih su 100 prema muzičkim listama američkih džez radio stanica, Oleg Kirejev, poziva gledaoce sa decom na koncert! Ne brinite se da će deci biti dosadno ili da neće razumeti džez muziku! Program „Zlatna era džeza“ usmeren je na publiku od 6+.
Prekrasno veče, mnoštvo zabavnih i zanimljivih muzičkih priča, odličan džez i sjajna atmosfera – sve to 23. februara. Autorski program Olega Kirejeva „Džez priče“ u velikoj sali SKC-a u 20.00

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account