logo skc

Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

BIO JEDNOM DVADESETI VEK

SREDA, 7. DECEMBAR U 20.00

VELIKA SALA

Marija Sabljić i Milica Sabljić - klavir
Mi smo sestre bliznakinje, Milica Sabljić, orguljaš, i Marija Sabljić, pijanista. S obzirom na to da ova dva moćna instrumenta isključuju jedan drugi, retko kad imamo priliku da zajedničkim muziciranjem predstavimo muziku koju volimo i da naše svakodnevno druženje, znanje i ljubav pretočimo u plemenite tonove, preplićući naše četiri ruke na jednoj klavijaturi.
Dvadeseti vek je vek našeg rođenja, velikih ali i strašnih događaja, vek kada se činilo da će pop-kultura zauvek prekriti do tada znanu umetnost, pa i klasičnu muziku. Ali, vitalnost i snaga dara ozbiljnih stvaralaca je, srećom, to sprečila, bojeći svoja dela atmosferom i zvucima novog doba, dajući im dozu `lakoće`, i `prihvatljivijeg`zvuka.
A, zašto Francuzi? Pa ja, Milica, često i sa radošću na orguljama predstavljam francuske autore: Jehan Alain, Nicolas de Grigny, Olivier Messiaen... I ja, Marija, na  klaviru sa ljubavlju sviram nezaobilazne komade francuskih kompozitora: Claude Debussyja, Mauricela Ravela, Camillea Saint-Saënsa...
Zato, ovim koncertom želimo da sve to spojimo u jedno i preplićući svoje ruke ispletemo jedan plemeniti, zajednički doživljaj.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account