logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

AS15 KONCERT

AS15 KONCERT

 

SUBOTA, 4. APRIL 2015. od 21.00

VELIKA SALA

nastipaju:

MEHANIKA

Projekat je orijentisan ka elektronsko-plesnoj muzici i u potpunosti se oslanja na živo izvođenje i improvizaciju što svaki nastup čini jedinstvenim doživljajem. Elementi muzike Mehanike nastaju na licu mesta beleženjem organskog gruva i njegovim provlačenjem kroz lanac digitalne manipulacije. Ovakav pristup stvaranju muzike - kroz njeno izvođenje - omogućava značajnu inerakciju sa publikom i donosi zvuk zasnovan na zajednički izgrađenoj atmosferi.
FISH IN OIL
Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa Fish in oil je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi bili su mnogi muzičari koji su poslednjih godina prisutni na domaćoj sceni.  Grupa izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluzu, rokenrolu, surfu, folk muzici, fri džezu, filmskoj muzici, pank roku… U proteklih nekoliko godina grupa Fish in oil je nastupila na brojnim festivalima u Srbiji i regionu.
Pored gitariste i kompozitora Bratislava Radovanovića, članovi Fish in oil su ljudi koji iza sebe imaju brojne autorske projekte i koji su svojim  kreativnim radom ostavili snažan pečat na domaćoj muzičkoj sceni.
članovi: Branislav Radojković, kontrabas, električni bas; Tom Feđa Franklin, bubanj;  Veljko Nikolić Papa Nik, perkusije; Dušan Petrović, saksofoni, flauta; Bratislav Radovanović, gitara

E – PLAY


E-play foto Misa ObradovicE-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni. Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa, učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću...).
Bend E-play je krajem 2013. objavio album „Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi „Divan dan”, „Hiljadu ljudi” i „Ljubica”. Tokom prošle godine pesma „Divan dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i „Megafon” nagradu za najbolji singl godine.

EYESBURN


IMG 0099Posle veoma uspesnog rođendanskog  koncerta povodom dvadesetogodisnjice rada benda u prepunoj velikoj sali SKC-a krajem decembra prošle godine Eyesburn u 2015. godini ulazi u novu fazu rada na novom materijalu kao i sa novom postavom i upravo će nastup na Aprilskim susretima biti prilika da publika čuje novi zvuk Eyesburna.

 

JARBOLI


jarboliGrupa Jarboli je tokom svog sada već više od dvadesetogodišnjeg rada bila shvatana na razne načine: kao dečačka pojava, vojvođanski pop devedesetih, intelektualni rok, vanžanrovska muzika teška za etiketiranje, protohipsterska tvorevina, romantični i istovremeno angažovani rok. Sve ovo može i ne mora biti istina. Ono što je važno je da su se Jarboli upornim radom razvili u svirački i sadržinski beskompromisne izvođače, rokenrol atrakciju kakve više skoro i da nema na ovim prostorima, ljude koji su sposobni da urone u muziku i uz pomoć publike izgrade specifične zone radosti na svojim koncertima. Koncerti Jarbola su jedan kompletan događaj bez mnogo scenskih pomagala zasnovan na sviračkom umeću, iskustvu na sceni, harizmatičnosti muzičara i spremnosti da se podeli radost sviranja sa publikom.

TRESE.LUPA.UDARA.


tlu novi sad1ad-hoc postava, koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara + vokal), Švaba (Električni orgazam, bas + vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, Popečitelji - bubnjevi). Gostujuće prateće vokale obezbeđuju Manja i Đurđica.
Repertoar T.L.U, kako i samo ime kaže, baziran je na Kojinoj muzici (na tekst Gorana Gajića) iz filma „Kako je propao rokenrol", ali ponekad uključuje i srodne rock-standarde.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account