logo skc

Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Arte Identitet

arte_46.jpg

25. 09. – 19. 11. 2022.

Prva izložba koja je realizovana u novootvorenoj ARTE galeriji na adresi Kralja Milana 48 je nastavak višegodišnjeg projekta galerije pod nazivom Kolekcionar kao kustos i selektor. Ideja započeta još 2009. godine ima za cilj da unapredi odnos između privatne i javne baštine, te publici pokaže radove koje ista nije u prilici da vidi u muzej-skim kolekcijama. U novim etapama projekta fokus je na studiji slučaja velikog formata. Iz privatnih kolekcija izdvajaju se radovi koji su veliki ne samo po svom formatu, već i značaju koji imaju u opusu jednog autora, ali i mestu koje zauzimaju u određenoj kolekciji.
Izložba koja se realizuje ove jeseni prikazuje radove velikog formata mladih autora i autora srednje generacije: Radoš Antonijević, Mrđan Bajić, Saša Pančić, Uroš Đurić, Lidija Delić, Vuk Vučković, Marina Marković, Kristina Pirković, Jelena Bulajić, Tadija Janičić... I mnogih drugih. Sva dela koja su izložena nalaze se u privatnim kolekcijama, a njihovi autori su stvaralački veoma aktivni.
Izložba je, osim u novom izlagačkom prostoru kod Studentskog kulturnog centra, postavljena i na ostalim lokacijama ARTE galerije u Beogradu: Kralja Milana 3, Andrićev venac 4 i Andrićev venac 12.
artegalerija.rs | arte.rs | 063 638 962 | info@arte.rs

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account