logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

Antologija srpske trube

trumpi.jpg

PONEDELJAK, 26. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

Mladen Đorđević (truba) i Uki Ovaskainen (klavir)
MLADEN ĐORĐEVIĆ, TRUBA
Diplomirao je 1990, a magistrirao 1993. na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Od 1989. godine radi u Beogradskoj filharmoniji, a 1991. postaje prvi solo trubač, gde u narednim godinama postaje jedan od vodećih solista na trubi, kako u Srbiji, tako i na prostorima celog Balkana. Svirao je sa mnogim dirigentima i solistima, te i sa svim relevantnim orkestrima Srbije i Balkana.
Godine 1995. postaje profesor trube na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, gde i danas radi kao redovni profesor. Od 2005. godine takođe je profesor trube na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Repertoar Mladena Đorđevića obuhvata klasičan repertoar trube, od baroka do džeza 20. veka. U dosadašnjoj karijeri posebnu pažnju posvetio je srpskim kompozitorima i promovisanju novih dela od kojih su mu neka i posvećena - S. Božić: Lazarevo bdenije, koncert za trubu, J. Bošnjak: Otkrovenje Sv. Jovana za solo trubu i veliki hor, D. Despić: Koncert za trubu i orkestar, A. Grgin: Laura-džez svita.
Osim što predaje i nastupa, Mladen ima i bogatu diskografsku karijeru.
Dobitnik je Zlatne plakete Beogradske filharmonije i srebrne medalje Univerziteta umetnosti u Beogradu.

UKI OVASKAINEN, KLAVIR
jukkiowaskainenRođen je u Espou (Finska). Klavir svira od svoje pete godine, a prvi nastup sa orkestrom imao je u jedanaestoj godini. Studirao je na Muzičkoj akademiji „Sibelius“ u Helsinkiju u klasi prof. Hui-Jing Tavašerna, a potom na Kraljevskoj danskoj muzičkoj akademiji kod prof. Hozea Ribere, gde je diplomirao i magistrirao sa najvišom ocenom. Od 2006. godine bio je u klasi prof. Matija Raekalija na solističkoj liniji Konzervatorijuma za muziku i teatar u Hanoveru. Učestvovao je na mnogim majstorskim kursevima, a aktivan je kao solista i kamerni muzičar u celoj Skandinaviji, Finskoj, Nemačkoj, Austriji, Izraelu, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj i Španiji. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj muzičkoj sceni. Od 2001. radi kao umetnički saradnik na gudačkoj katedri na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account