logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА

Ansambl za drugu novu muziku izvodi dela Miše Savića i Miloša Raičkovića: 40 godina ranije - koncert i promocija CD-a

Adnm_OBRADJENO.jpg

 

PONEDELJAK, 25. DECEMBAR U 19.00

VELIKA SALA

vertical jazz predstavlja
Ansambl za drugu novu muziku nastupio je prvi put javno 12. decembra 1977. godine u SKC-u, sa minimalističkim kompozicijama Miloša Raičkovića.  Izvedeno je i Raičkovićevo delo Permutacije, za 3 klavira 18-oručno. Ansambl je ubrzo počeo da izvodi i kompozicije drugih beogradskih kompozitora, Miroslava Savića, Miodraga Lazarova, Milimira Draškovića, Vladimira Tošića, Katarine Miljković, i drugih. Ansambl je nastupao na festivalu Muzički Bennale Zagreb 1979, a gostovao je i u više inostranih gradova.  Ansambl je izdao i LP sa kompozicijama Roberta Morana i Milimira Draškovića, a snimao je i za Radio i TV.  
Među mnogobrojnim izvođačima na klavirima, klavijaturama i udaraljkama, spominjemo, uz rizik da se nekoga nećemo setiti, sledeća imena: Nada Kolundžija, Miša Savić, Dragan Ilić, Slobodan Todorović, Branka Parlić, Ksenija Zečević, Miodrag Lazarov, Vladimir Tošić, Milimir Drašković, Nebojša Brajović, Olgica Antić, Anđelka Marjanović, Aleksandar Damnjanović, Nevena Popović, Miloš Petrović, Istra Pečvari, Mila Lacković, Marjan Šijanec, Rade Bulatović, Nenad Jelić, Moris Vit, Tatjana Šurev, Miroslav Karlović, Veljko Nikolić, Tatjana Tasić, Borislav Pavićević, Lidija Stanković, Margita Stefanović i Miloš Raičković. Ovaj jubilarni koncert spojiće neke od ovih muzičara sa izvođačima novijih generacija, kao što su Sonja Lončar i Andrija Pavlović (LP Duo).
Koncert je istovremeno i promocija novog autorskog CD-a Miroslava Savića, Vremenska Linija/Timeline (Vertical Jazz), na kome je zastupljen i Ansambl za drugu novu muziku.
Program: M. Raičković: Waiting for C-A-G-E (izvodi Nada Kolundžija, klavir i klavir-igračka); M. Savić: Ojlerov akord – Šepardovi tonovi (Ansambl za drugu novu muziku); M. Raičković: Water Tones (Permutacije III) za klavijature i udaraljke, 24 ruke.
Posle koncerta, druženje sa Ansamblom za drugu novu muziku.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account