logo skc

Изложба радова студената одсека Примењено вајарство ФПУ у Београду
СРЕДА, 14. ЈУН У 19.00 ГАЛЕРИЈА СКЦ
Марија Крстевски: Ламент
ДО 16. ЈУНА ГАЛЕРИЈА СКЦ НБГД
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Концерт камерних ансамбала ФМУ
ПОНЕДЕЉАК, 19. ЈУН У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Ansambl Studio 6 + Richard Barrett / CLOSE-UP

ansambl_studio6_richard_barrett_1.jpg

 

UTORAK, 29. NOVEMBAR U 20.00

VELIKA SALA

učesnici: Richard Barrett, elektronika i kompozicija; Karolina Beter, blok flauta; Vladimir Blagojević, harmonika; Ivana Grahovac, violončelo; Nenad Marković, truba; Milana Zarić, harfa; Andrea Petrović, koreografija; Rodrigo Roy Cezares, video

Svetska premijera kompozicije za šest muzičara, video i plesača
Close-up je rezulatat kolaboracije izmedju britanskog kompozitora Ričarda Bereta i domaćeg Ansambla Studio6, koja je počela 2013. godine. Ovaj celovečernji ciklus je sastavljen od šest komada za različite sastave u okviru ansambla: tendril za harfu i elektroniku, codex Ia za sekstet, pauk za trubu i harmoniku, codex XIIa za sekstet, nachtfalter za blok flautu, čelo, harfu i elektroniku, šuma za sekstet.
Ova izvedba je svetska premijera integralne kompozicije, čiji su delovi već izvođeni na festivalima u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Londonu, Njujorku, Singapuru i Melburnu.
Muzici Ričarda Bereta i izvedbi Ansambla Studio6 će se u pridružiti meksički multimedijalni umetnik Rodrigo Roy Cezares i mlada koreografkinja i plesačica Andrea Petrović, koji će ovu kompoziciju obogatiti vizuelnim sadržajem - interaktivnom video-koreografijom.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account