logo skc

ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00

40 GODINA MINIMALIZMA U SRBIJI

40 GODINA MINIMALIZMA U SRBIJI

 

PETAK, 29. JANUAR 2016. u 20.00

VELIKA SALA

jubilarni koncert autora Druge nove muzike, hepening posvećen sećanju na Milimira Draškovića
učestvuju: Nada Kolundžija, klavir, Anđelka Marjanović, klavir, Vladimir Cvijić, klavir, Nikola Marković, klavir i Miša Savić, performans, klavir
program: Drašković, Lazarov Pashu, Tošić, Savić, Miljković i Raičković
„Iz novog sveta” je naziv performansa koji je iznenada preminuli kompozitor, dirigent i multimedijalni umetnik Milimir Drašković permanentno nadograđivao. Parafraza čuvene Dvoržakove simfonije u nazivu simbolički predstavlja jedan novi muzički i umetnički prostor u kojem su sadržani svi važniji elementi nove muzike: vizuelna i zvučna komponenta koje dopunjuju jedna drugu, repetitivnost i modalnost strukture kao i kompjuterska obrada signala. Ovaj rad je preuzet kao moto hepeninga posvećenog ne samo Draškoviću već i vremenu njegovog najplodnijeg stvaranja kao i autorima sa kojima je u tom periodu sarađivao: Miodragu Lazarovu Pashuu, Vladimiru Tošiću, Milošu Raičkoviću, Katarini Miljković, Aleksandru Damnjanoviću, Miroslavu Miši Saviću i dr. Pored autorima, hepening je omaž i ansamblima iz tog perioda; OPUS 4, “Nova generacija” i “Ansambl za drugu novu muziku” su svojim izvođenjima omogućili proboj novih ideja ne samo u lokalnim okvirima zahvaljujući brojnim gostovanjima u skoro svim evropskim metropolama.
Programom hepeninga biće obuhvaćene muzičke kompozicije, video radovi, multimedijalni radovi, instalacije i završni performans pod nazivom “Nedovršena simfonija”. Uz više istovremenih video projekcija sa dokumentacijom i originalnim video i slajd radovima hepening će u svim elementima imati formu u kojoj je Drašković ali i niz avangardnih i eksperimentalnih autora druge polovine XX veka ostvarilo značajne umetničke rezultate.
Ulaz slobodan.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account