logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

Реситал Сања Марић, флаута

c_1100_0_16777215_00_slike_23_06-07_Sanja_fotografija_63.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 26. ЈУН У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

клавирска сарадња др ум. Драгана Раић

класа: проф. мр Миомир Симоновић

програм: Шуман, Видор, Ибер

Сања Марић је прва знања о музици и свирању флауте стекла у Музичкој школи „Станислав Бинички“ у класи проф. Сање Трајковић, да би 2011. године своје школовање наставила у МШ „Јосип Славенски“ у класи проф. мр Миомира Симоновића, код кога је, потом, завршила и основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду.

Током школовања, освојила је бројне прве награде на републичким и међународним такмичењима у категоријама за флауту, али и за камерну музику. Похађала је мајсторске курсеве код еминентних светских флаутиста. Освојила је велики део класичног репертоара за флауту, одржала више солистичких концерата и реситала камерне музике. Као солиста, члан камерних ансамбала или оркестара, наступала је у многим значајним салама у Србији. Добитник је стипендија Фонда за младе таленте „Доситеја“ и стипендија за изузетно надарене студенте Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Део је пројекта Српске академије наука и уметности, под називом „Камерна музика композитора – академика, путовање по Србији“, који је, под покровитељством Министарства културе и информисања, реализован 2020. и 2021. године, концертима у дванаест градова наше земље. Тренутно је студент друге године докторских академских студија за ужу уметничку област - флаута, на Факултету музичке уметности у Београду, где је и запослена као истраживач-приправник.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account