logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Оркестар БЕОМ

c_1100_0_16777215_00_slike_24_03_orkestar-beom_vuk_volkov_popovic_49.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 11. МАРТ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

диригент: Вук Волков-Поповић

солисти: Страхиња Радоичић, флаута; Сара Минић, виола; Јована Мршуља, флаута; Ема Симовић, виолина

програм: Рајнеке: Балада за флауту и оркестар Оп. 288;  Блох: Кончертино за флауту, виолу и камерни оркестар Б.80; Менделсон: Концерт за виолину и оркестар у е-молу, оп. 64

Вук Волков-Поповић рођен је у Београду 2000.  Своје музичко образовање започиње  у основној и средњој музичкој школи „Ватрослав Лисински“, а 2019. године уписује Факултет музичке уметности у Београду, одсек Дириговање у класи редовне професорке мр Биљане Радовановић Бркановић.

Посебно место у његовом музичком развоју је певачко искуство у хору „Београдски глас“, под вођством кантауторке и филмске композиторке Александре Ковач, од 2009. до 2016. године.

У марту 2021. године изабран је на конкурсу за међународни пројекат: „Опера: Паст, Пресент, Перфект“, који води МОТО (Музичко оперско театарска организација). 

Био је полазник бројних мајсторских курсева код еминентних уметника и професора. Почетком 2022. године, заједно са колегама са Факултета музичке уметности, оснива Београдски оркестар младих (БЕОМ). Са својим оркестром је наступао у Студентском културном центру, свечаној сали Јеврејске општине, а у сали Центра лепих уметности Гварнеријус, у сарадњи са „Танго џез квартетом“ из Аргентине. У свом раду посвећује велику пажњу промовисању младих савремених композитора. Са БЕОМ-ом је наступао на међународном пројекту „Карика“, када су премијерно изведене две композиције Дамјана Јовичина „Мелодија“ и „Чакона“. Касније сарађује са Марком Весићем на његовој дипломској композцији „Токио“, којом отвара фестивал КоМА (Концерт младих аутора) 2022, у сали Београдске филхармоније.

Најзначајнији ангажман до сада био му је двонедељна сарадња са Београдском филхармонијом током октобра месеца 2022, када је дириговао серију дечијих концерата „Здраво, ми смо оркестар“ у сали Београдске филхармоније.

   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account