logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

Нови звук

Novi_zvuk_za_promociju_07.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 18. СЕПТЕМБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

концертна промоција Интернационалног часописа за музику „Нови звук“ поводом публиковања 60. броја часописа и 30. годишњице од његовог покретања

У концертном делу програма учествују чланови Ансамбла за нову музику „Градилиште”.

„Нови звук” је први домаћи музиколошки часопис рангиран као међународни часопис. Излази два пута годишње, на енглеском и српском језику, у штампаној и електронској форми. Главни циљ часописа јесте да промовише и представи пре свега савремено музичко стваралаштво, како у Србији, тако и изван ње, као и дискурс о том стваралаштву - музиколошки, етномузиколошки, аналитички, филозофски, естетички, укључујући и студије медија, студије културе... У доследним настојањима да оствари овај свој циљ, „Нови звук” је израстао у „једно од оних музиколошких средишта која се карактеришу потребном разменом информација на интернационалном нивоу, искустава и многостраног промишљања комплексне музиколошке проблематике”, како је то и зацртано у уредничкој ноти његовог првог броја из пера главног и одговорног уредника проф. др Мирјане Веселиновић-Хофман.

„Нови звук” је покренут у Београду крајем 1992. године, а његов први број је изашао 1993. године. Од оснивања па до 1998. године часопис је издавао Савез организација композитора Југославије (СОКОЈ). Од 1998. до 2009. издавач је био Музичко-информативни центар (МИЦ - СОКОЈ), с тим што му се као издавач бројева 30 (II/2007), 31 (I/2008) и 32 (II/2008) прикључила Катедра за музикологију Факултета музичке уметности у Београду, која 2009. године у потпуности преузима улогу издавача.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account