logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

Концерт студената клавира ФМУ

ПОНЕДЕЉАК, 15. ЈАНУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

наступају: Александар Тепеш, Наталија Мијаиловић, Тамара Стефановић, Ариан Петровски, Давуд Веснић
aleksandar tepes 36Александар Тепеш (2004. Београд) са седам година почиње да учи клавир у Музичкој школи „Коста Манојловић” у Земуну код проф. Снежане Дмитровић, а код ње завршава и средње музичко образовање. Године 2023. уписује основне академске студије у Београду у класи проф. Маје Рајковић на Факултету музичке уметности у Београду. Кроз своје школовање наступао је на бројним концертима и усавршавао се на разним мастеркласовима код истакнутих пијаниста и професора.
natalija mijailovic 61Наталија Мијаиловић (2003. Београд) музичко образовање започиње са пет година у музичкој школи ,,Ватрослав Лисински“. Основно школовање наставља у МШ ,,Мокрањац“ у класи проф. Ивана Мелеша, а средњу музичку школу у класи проф. Јелене Стојиљковић Вранић. Студент је треће године основних академских студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи професорке др ум. Маје Рајковић. Освојила је бројне награде на домаћим и међународним такмичењима и похађала мастеркласове код еминентних професора.
Тамара Стефановић (2002. Ваљево). Основно музичко образовање је стекла у МШ „Петар Стојановић“ у Убу. Средњу музичку школу „Даворин Јенко“ похађала је у класи професора Драгомира Братића, где је 2021. дипломирала са титулом ђака генерације. Током школовања, наступала је на бројним концертима и освајала награде на домаћим и међународним такмичењима. Уз главни студијски програм (извођачка уметност – клавир), завршила је и смер Теорија музике. Исте године уписала се на клавирски одсек Факултета музичке уметности у Београду. Тренутно је на трећој години ОАС где, уз клавир, свира и чембало.
arian petrovski 44Ариан Петровски (2002. Београд) са четири године почиње да учи клавир у Музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну код проф. Злате Малеш. Већ тада је свирао у еминентним концертним дворанама у Београду. Ниже музичко образовање је почео у Музичкој школи „Коста Манојловић“ у класи проф. Весне Синђелић у којој је провео велики период музичког образовања. У истој школи је похађао и средње музичко образовање у класи проф. Др Дине Хаџиомеровић, у којој је дипломирао. Наступао је на бројним међународним и републичким такмичењима где је освајао високе награде. Током свог школовања се усавршавао на разним мастеркласовима код истакнутих пијаниста и професора. Сада је студент на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Маје Рајковић.
davud vesnic 46Давуд Веснић (1999. Нови Пазар) студент је докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду. Дипломирао је мастер студије у класи проф. Маје Рајковић. Средњошколско образовање у трајању од три године завршио је у Новом Пазару у СМШ у класи проф. Дијане Вујовић, а четврту годину у средњој Музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну, у класи проф. Дине Хаџиомеровић. Основне академске студије завршио је на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Наташе Митровић. Осам година свирања клавира донело му је бројне резулате на интернационалним такмичењима. Самоуки је композитор и истражитељ стила позног романтизма руских композитора. Написао је композицију која носи назив „Омаж Сергеју Рахмањинову“, такође и солистичку каденцу за његов други клавирски концерт у це-молу.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account