logo skc

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ДИЗАЈН СЕКЦИЈЕ УЛУПУДС-А
ПЕТАК, 19. ЈАНУАР У 19.00
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
Биће презентоване све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних, мастер или докторских студија
ТИБЕРИУ БЕКА
1 - 19. ФЕБРУАР

Концерт Катедре за соло певање ФМУ

c_1100_0_16777215_00_slike_23_04_pevaci_42.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 24. АПРИЛ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Одсек за соло певање је један од првих седам одсека са којима је отпочео рад Музичке академије у Београду. Прве академске, 1937/38. године, на одсеку на самом факултету било је ангажовано троје професора: Милорад Јовановић, Олга Вукмировић и Јелка Стаматовић-Николић, а у овим првим годинама ангажован је и Ника Кунели-Монастри.

После рата су, уз Јелку Стаматовић-Николић, на месту редовних професора, ангажована двојица певача интернационалних каријера: Никола Цвејић и Јосип Ријавец, који су своја богата искуства и знања несебично и предано делили са својим студентима и тиме поставили темеље вокалне педагогије код нас, али и изнедрили генерације врсних певача и вокалних педагога.

У годинама које су уследиле, на Катедри за соло певање ангажована је плејада врсних професора из чијих класа је изашла генерација водећих регионалних и светских певача, чиме су оставили значајан педагошки печат: Злата Ђунђенац, Бранко Пивнички, Зденка Зикова, Јулијана Анастасијевић, Анита Мезетова, Звонимир Крнетић, Јован Глигоријевић, Ирина Арсикин, Александра Ивановић, Радмила Смиљанић, Гордана Јевтовић-Минов и Катица Николић.

Катедра увек са поносом истиче професоре емеритусе, мецосопрана, ред. проф. Бисерку Цвејић (1923-2021) и сопран, Радмилу Бакочевић, две светске примадоне које су на позив Факултета постале део професорског корпуса ове академске заједнице.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account