logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

Концерт камерне музике

c_1100_0_16777215_00_slike_23_04_koncert-kamerne-muzike_masa_41.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 10. АПРИЛ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

програм: Л. В. Бетовен: Клавирски квартет у Es-duru бр. 1

Adiagio assai attaca/ Allegro con spirito/ Thema: Cantabile – Variazioni I-IV – Thema: Allegreto

Извођачи: Маша Бабић, клавир; Виолета Ћирић, виолина; Ена Ваганек, виола; Магдалена Матић, виолончело

Б. Сметана – Клавирски трио у ge-molu Оп. 15

Moderato assai/ Allegro, ma non agitato/ Finale. Presto

Извођачи: Маша Бабић, клавир; Виолета Ћирић, виолина; Магдалена Матић, виолончело

Маша Бабић (1990, Загреб) одрасла је у Београду где се школовала у класама проф. Љиљане Турлаков и Иване Јасић (СМШ „Станковић“), основне и мастер студије клавира дипломирала је у класи ред. проф. Лидије Станковић, а специјалистичке студије камерне музике у класи ред. проф. Јасне Туцовић на Факултету музичке уметности у Београду. Диплому мастер студија камерне музике стиче и на Уметничком факултету у Грацу код проф. Чиа Чоу, где такође студира и у класи Ајами Икебе смер за педагошке студије клавира. Одржава активну сарадњу са колегама из Граца, Беча и Лондона.

Виолета Ћирић (1994, Београд) завршила је нижу и средњу Музичку школу „Даворин Јенко“ у Београду, у класи проф. Марије Ковачевић. Завршила је основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду, на гудачком одсеку, у класи проф. Марије Мисите. Године 2020. је, заједно са Надом Шарковић - виолина, Еном Ваганек - виола и Магдаленом Матић - виолончело, основала гудачки квартет „Мераки“, са којим често наступа по Србији и иностранству, како на појединачним концертима, тако и у оквиру више фестивала. Тренутно је студент докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за камерну музику, у класи проф. Катарине Поповић, и ради у МШ „Даворин Јенко“, као наставник виолине и камерне музике.

Ена Ваганек завршила је основну и средњу Музичку школу „Станковић“, у класи проф. Тање Петровић. Основне студије виоле завршила је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у класи проф. Саше Мирковића. Након тога, завршила је мастер студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Катарине Поповић и мастер студије виоле на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у класи проф. Наташе Петровић. Године 2020, заједно са Виолетом Ћирић, Надом Шарковић и Магдаленом Матић, основала је гудачки квартет „Мераки“ са којим је остварила велики број концерата у земљи и иностранству.

Као камерни музичар наступала је на бројним фестивалима, а тренутно је студент специјалистичких студија камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Катарине Поповић.

Магдалена Матић (1997, Београд) завршила је основне студије виолончела 2020. године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора др ум. Дејана Божића. Мастер студије наставља на модулу за камерну музику у класи мр Ладислава Мезеија, и под менторством проф. Катарине Поповић.

Од 2020. године члан је гудачког квартета „Мераки“ са којим је свирала многобројне концерте и учествовала на многим фестивалима у земљи и иностранству. Имала је прилику да се усавршава код изванредних музичара, а тренутно је студент докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду на катедри за камерну музику под менторством проф. Катарине Поповић, и студент мастер студија за виолончело на истом факултету у класи проф. Драгана Ђорђевића.

Виолета, Ена и Магдалена свирају заједно у разним ансамблима од октобра 2020. године, а са Машом су почеле да сарађују од октобра 2022. године. Ово је први концерт који изводе у овом саставу.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account