logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

Клавирски концерт Нинe Петровић и Данице Маринковић

Danica_slika_15.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 11. СЕПТЕМБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

програм: Р. Шуман - Крајслеријана оп. 16; Р. Шуман - Карневал оп. 9

Нина Петровић рођена је 2000. године у Београду. Завршила је основну и средњу Музичку школу „Ватрослав Лисински“ у класи проф. Елене Шевер, а основне академске студије уписује 2018. године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи ред. проф. Марије Ђукић. Од јесени 2022. године је студент мастер академских студија у класи исте професорке.

У току школовања освојила је бројне награде на такмичењима из клавира, али и камерне музике и теоретских предмета. Усавршавала се код бројних професора у земљи и иностранству. Поред солистичких наступа, од 2020. године активно наступа и као члан трија „Фиори“. Као солиста и члан камерних састава, наступала је на бројним фестивалима у земљи и иностранству. За остварена постигнућа у 2015, 2016. и 2017. години, додељена јој је награда Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Тренутно је стипендиста фонда за изузетно надарене студенте, такође при Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Даница Маринковић рођена је 1996. године у Чачку. Основно и средњошколско музичко образовање завршава у Музичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Чачку, у класи Магдалене Поповић. Клавирски одсек на Факултету музичке уметности уписује у класи Марије Ђукић, у чијој класи и завршава основне, мастер и специјалистичке студије. Такође, завршила је и мастер академске студије из области камерне музике, у класи Соње Лончар. Као вишегодишњи члан Академског хора „Колегијум музикум“ одржала је бројне концерте у Србији, Црној Гори, Хрватској, Грчкој и Кини.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account