logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

Вече соло песме и арије

c_1100_0_16777215_00_slike_24_03_pevacka_katedra_38.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 18. МАРТ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

концерт најбољих студената Катедре за соло певање ФМУ

Одсек за соло певање један је од првих седам одсека са којима је отпочео рад Музичке академије у Београду. Прве академске 1937/38. године, на одсеку на самом факултету било је ангажовано троје професора: Милорад Јовановић, Олга Вукмировић и Јелка Стаматовић-Николић, а у овим првим годинама ангажован је и Ника Кунели-Монастри.

После рата су, уз Јелку Стаматовић-Николић, на месту редовних професора ангажована двојица певача интернационалних каријера: Никола Цвејић и Јосип Ријавец, који су своја богата искуства и знања несебично и предано делили са својим студентима и тиме поставили темеље вокалне педагогије код нас, али и изнедрили генерације врсних певача и вокалних педагога.

У годинама које су уследиле на Катедри за соло певање ангажована је плејада врсних професора из чијих класа је изашла генерација водећих регионалних и светских певача, чиме су оставили значајан педагошки печат: Злата Ђунђенац, Бранко Пивнички, Зденка Зикова, Јулијана Анастасијевић, Анита Мезетова, Звонимир Крнетић, Јован Глигоријевић, Ирина Арсикин, Александра Ивановић, Радмила Смиљанић, и Гордана Јевтовић-Минов и Катица Николић.

Катедра увек са поносом истиче професоре емеритусе, мецосопран, ред. проф. Бисерку Цвејић (1923-2021) и сопран Радмилу Бакочевић, две светске примадоне које су на позив Факултета постале део професорског корпуса ове академске заједнице.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account