logo skc

Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Višemedijski rad Nenada Glišića i Jelene Martinović Glišić

c_1100_0_16777215_00_slike_19_09_visemedijski_rad_filmforum_30_septembar_2019_glisic_martinovic_2.jpg

UTORAK, 30. SEPTEMBAR U 20.00 MALA SALA

Ciklus: Višemedijsko stvaralaštvo i umetnici
Tema: Višemedijski rad Nenada Glišića i Jelene Martinović Glišić
Prezentacija radova i razgovor sa autorima; učestvuju: Nenad Glišić, Jelena Martinović Glišić i Vladeta Stojić; moderira Stevan Vuković
U okviru ovog ciklusa Sekcija proširenih medija ULUS i SKC predstavljaju stvaraoce u oblasti višemedijske umetnosti. Polimediji, višemediji, transmediji, intermediji, prošireni mediji, kao i multimediji jesu alternativni termini kojima se mapiraju prakse koje još predstavljaju izazov teoriji i istoriji umetnosti, u velikoj meri zarobljeni u okviru modernističke paradigme koja na naglašen način insistira na medijskim podelama u stvaralaštvu.
Povod za ovaj konkretan razgovor je izložba „Ukrštanje“, održana juna i jula ove godine u Salonu 77 GSLU u Nišu, na kojoj su Jelena Marta Glišić i Nenad Glišić predstavili izbor video radova, video instalacija, fotografija i foto instalacija. Sadržaj njihovih radova često je samoreferentan, ali istovremeno univerzalan, ostavljajući široko polje za emotivnu i asocijativnu identifikaciju. Intimne priče o zatvorenosti usled životnih okolnosti i sudbine ili usled samocenzure, snage emocija, odanosti, datih zaveta, sopstvenih ambicija, navika, o potrebi da popravimo stvari, da ne odustanemo, da pobedimo, o potrebi za nalaženjem sklada u zajednici, a istovremeno o potrebi za očuvanjem autonomije i individualnosti, zapravo su slika savremenog društva. Ova dva umetnika osnivači su umetničkog udruženja „Beogradske galerije“ koje je realizovalo brojne projekte u oblasti vizuelnih umetnosti i kulture.
Ciklus razgovora organizuju: Vladeta Stojić, višemedijski umetnik, Sekcija proširenih medija, ULUS, i Stevan Vuković, urednik Filmforuma SKC.

 Višemedijski rad Nenada Glišića i Jelene Martinović Glišić  Višemedijski rad Nenada Glišića i Jelene Martinović Glišić  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account