logo skc

Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

TEODORA ZANOŠKAR: INTERAKTIVNOST TELA

teodora_zanoskar.jpg

SREDA, 15. JANUAR U 19.00 GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

izložba slika
Teodora Zanoškar (1995. Beograd) upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, smer primenjeno slikarstvo, u klasi profesora Miroslava Lazovića i na istom smeru završila master akademske studije školske 2018/2019. godine. Godine 2019. primljena je za redovnog člana ULUS-a, a iste godine stiče i status samostalnog umetnika. Učesnik je velikog broja grupnih izložbi.
„Jedna od ideja ovog projekta jeste prikazivanje istog tela na raznovrsne načine i kroz različite uglove percepcije. Moje istraživanje čini adaptacija tradicionalnih slikarskih tehnika ka savremenom izrazu i njihova transformacija u skladu sa mojim slikarskim jezikom i neuobičajenim materijalima.
Na jedan od načina posmatranja tela navela me je tradicionalna zidna tehnika zgrafito. Ona me je zainteresovala za mogućnosti koje pružaju konkavnost i konveksnost oblika. U tom kontekstu, na platno sam primenila logiku svojstvenu zgrafitu, kreirajući trodimenzionalna tela, te su moji radovi savremena fuzija zidnog i štafelajnog slikarstva.“

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account