logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

Tatjana Jelić i Predrag Cerović: Finale touch

c_1100_0_16777215_00_slike_22_06-07_tatjana_jelic-predrag_cerovic_finale_touch_01_38.jpg

PETAK, 3. JUN U 19.00

izložba slika

Finale touch kao zamisao nastao je početkom dvehiljaditih, izlagan  2009. u  Galeriji SKC-a i 2011. u Muzeju primenjenih umetnosti.  Početno, bavio se saradnjom i odnosom arhitekture i slikarstva pod uticajem  bečke secesije i francuskog art nouveau-a,  pokušajem odricanja od nasleđa i težnji da se novim motivima zamene stari stilovi  i pronađe odgovarajuća forma koja će  minimumom sredstava ostvariti značajnu funkcionalnost. Naziv projekta nametnula je praksa, budući da: „Slikar na kraju dolazi u enterijer ili ambijent i svojom akcijom oblikuje ga u jedinstvenu prostornu celinu.“ To je finalna intervencija, završni dodir - Finale touch.  Vremenom, projekat je evoluirao, preko prostornih intervencija, redizajna prostora, do dizajna.

Izložba obuhvata slike Tatjane Jelić i Predraga Cerovića, kao i njihove zajedničke radove iz projekta Finale touch. Njihovi pojedinačni radovi razlikuju se po poetici, motivima, tehnici i temama koje obrađuju, ali proces stvaranja je sličan, kreativan, istraživački eksperimentalan. Tačka spajanja njihovih različitih likovnih iskustava je u njihovom zajedničkom radu na projektu Finale touch.

Slike Tatjane Jelić iz ciklusa „Pri zori“ predstavljaju stanje uma u procesu buđenja i vizuelne fragmente sećanja između sna i jave u rano jutro.

Slike Predraga Cerovića bave se medijima, kao paralelnom i virtuelnom stvarnošću, kao i mestom i ulogom jedinke u odnosu na postojeće okruženje.                                                                

Tatjana Jelić (Beograd, 1967) završila je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 1995. na odseku za slikarstvo, u klasi profesora Miodraga Vujačića Mirskog. Član je ULUPUDS-a od 1995, a od 1997. u statusu je samostalnog umetnika. Bavi se različitim likovnim tehnikama: freska, mozaik, vitraž. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi.

Predrag Cerović (Sarajevo, 1966), diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 1995, magistrirao na FPUiD 1998. Član je ULUPUDS-a od 1995, u statusu je samostalnog umetnika. Izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi.

 Tatjana Jelic, Predrag Cerović  Tatjana Jelic, Predrag Cerović  Tatjana Jelic, Predrag Cerović
 Tatjana Jelic, Predrag Cerović  Tatjana Jelic, Predrag Cerović  Tatjana Jelic, Predrag Cerović
 Tatjana Jelic, Predrag Cerović  Tatjana Jelic, Predrag Cerović  Tatjana Jelic, Predrag Cerović

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account