logo skc

20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

TANJA PIKULA I SNJEŽANA DOMAZET: TRAVUNIJA – ZEMLJA HUMSKA

Tanja.jpg

 

SREDA, 1. APRIL U 19.00

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

izložba slika (međuregionalna saradnja)
Tanja Pikula (1976, Mostar), diplomirala na Fakultetu umetnosti Priština. Radi kao nastavnik i profesor u Nevesinju, član je Savjeta za kulturu grada Gacka. Selektor Likovne kolonije Gacko – Klinje. Izlaže od 2007, a pored brojnih kolektivnih, imala je i pet samostalnih izložbi.

SnjezanaSnježana Domazet (1976, Ljubinje),

diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Jedan od osnivača i potpredsednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine. Pored slikarstva i grafike, bavi se i grafičkim dizajnom. Izlagala na preko četrdeset grupnih izložbi i sedam samostalnih.
Slike pričaju priču o Hercegovini i njenom bogatom kulturno-istorijskom nasleđu. Na slikama su stećci, nemi svedoci istorije, uklesane ljudske i životinjske figure, stara pisma, pečati vladara, ornamentika, manastiri i crkve kao svedoci postojanja. Poigravajući se sa tim elementima kao i koloritom, ove dve umetnice različitog umetničkog senzibiliteta, pokušavaju da sve spoje u jednu celinu povlačeći paralelu između prošlosti i sadašnjosti. Likovnim jezikom podsećaju i opominju na ono što se ne sme zaboraviti, to su istorija i kultura kao deo identiteta naroda.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account