logo skc

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ

TAMARA ŽDERIĆ, CRTEŽ

Tamara_Zderic01.jpg

 

ČETVRTAK, 12.  MART 2015. U 19.00

SREĆNA GALERIJA

Izlagački ciklus: Afirmacija mladih / Studentske izložbe
Tamara Žderić rođena je 1990. godine u Beogradu. Trenutno je student druge godine master studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrada X7. Bijenala studentskog crteža Srbije, 2013. i nagrade „Stevan Knežević” za crtež od treće godine osnovnih, do druge godine master studija, 2013. godine.

Izlagala je na jedanaest kolektivnih izložbi, od kojih su većina revijalne godišnje izložbe ili bijenala studentskih crteža, te izložbe nagrađenih autora na takmičenjima za najbolji crtež. Ovo je njena druga samostalna izložba.
 „Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne, ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava  i pojmova koji nas okružuju. U savremenom svetu, punom straha, pre svega onog skrivenog, iskonskog, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju, njihovim postojanjem i kretanjima. Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje... A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića. U svojim crtežima, polazeći od naizgled jednostavne forme lista jedne biljke, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno crtačko sredstvo, tu su i tuš i pero, ugljen, olovke u boji, kolaž... Najviše, ipak, koristim tuš i pero – instinktivan odabir. Otkrivanje  novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.“ (Tamara Žderić, autorski tekst)

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account