logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

SVE NAJBOLJE OD…

c_1100_0_16777215_00_slike_21_06_sve_najbolje_od_vslpu_novo004.jpg

DO 12. JUNA 2021. SREĆNA GALERIJA
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE ODSEKA ZA UMETNOST I DIZAJN, VŠLPUSS/BAPUSS

godišnja izložba najboljih studentskih radova
Izbor radova, organizacija i postavka izložbe: prof. dr um. Miodrag Krkobabić, rukovodilac Projekt Art ©entra
Izložba „Sve nojbolje od...“ predstavlja izbor najboljih radova studenata Odseka za umetnost i dizajn, VŠLPUSS/BAPUSS u školskoj 2020/2021. godini, koji svojim kvalitetom prevazilaze školske okvire i zaslužuju da budu izlagani u javnom galerijskom prostoru. Naglasak je na inovativnom i eksperimentalnom pristupu savremenoj produkciji audiovizuelnih sadržaja (fotografija, digitalna slika, digitalni video i animacija, koncept i karakter dizajn, audiovizuelne kompozicije, grafički, interfejs i web dizajn, tipografija, plakat, ambalaža, 3D renderi karaktera, scene prostora, scenografija i rekviziti za scenu itd).
U skladu sa takvim pristupom izboru radova, od ove godine se ustanovljava Nagrada „Rade Kundačina“ za najinovativniji pristup umetničkoj produkciji. Žiri za dodelu nagrade radiće u sastavu: Nevena Hadži Jovančić; Radomir Levajac, prof. ss; mr Dragan Bošković, prof. ss; dr um. Miodrag Krkobabić, prof. ss. iz polja umetnosti. Imena nagrađenih studenata biće objavljena na zvaničnim web stranicama škole, tokom trajanja izložbe.
Ova izložba organizuje se kao deo praktične nastave studenata i održava se u javnom prostoru, izvan zaštićenih okvira škole, što predstavlja i završni čin osamostaljivanja, ali i promovisanja novih kolega koji se na taj način uvode na umetničku i dizajnersku scenu. Tako se stiče uvid u aktivnosti studenata Odseka za umetnost i dizajn, prati se i podržava njihov rad, ali se i podstiču da se bave vannastavnim aktivnostima.
Ovakvim projektima povezivanja škole sa galerijama, institucijama i ostalim značajnim činiocima umetničke scene, kao i uspostavljanjem partnerskih odnosa sa drugim relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu VŠLPUSS/BAPUSS preuzima na sebe ulogu lidera u obrazovanju stručnih kadrova za tzv. kreativne industrije.

prof. Miodrag Krkobabić

 Sve najbolje od...  Sve najbolje od...  Sve najbolje od...
 Sve najbolje od...  Sve najbolje od...  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account