logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

Snježana Vlatković: Nestvarnost stvarnog

svetlana_vlatkovic.jpg

 

PETAK, 18 MART U 19.00 (TRAJE DO 30. MARTA)

SREĆNA GALERIJA

izložba slika
Pamti, beleži, ali zamišlja i izmišlja... po sećanju, neka davna dvorišta djetinjstva.
Ništa novo, sve već viđeno, ali od običnog i svakodnevnog stvorila je svoj svet realnosti. Intimna, potpuno lična, ali svačija i ničija, tema čudesnih dvorišta je, zapravo, ljudska potreba da se nađe tišina, mirno mesto blaženstva i sigurnosti. Ništa ne remeti taj duboki mir... nema ni ljudi, ni životinja, ali čovek se tu oseća sigurno, mirno i nimalo usamljeno.
Snježana  Vlatković je slikarka bogate kolorističke palete i ekspresivnog izraza, slikar koji motivima i  tradicionalnim  tehnološkim  postupkom podseća i vraća na uljanu sliku u svom nepatvorenom značenju. Ona se bavi osnovnim likovnim sadržajima, bojom i svetlošću, čije se zračenje uočava unutar dobro organizovanog kompozicionog sklopa, sazdanog od poteza, intenzivne boje i atmosfere. Koloristička dominanta sa obiljem informacija nosi  određenu uskovitlanu  energiju, na granici kakofonije, ali ipak, ona vlada tim haosom i harmonizuje ga, između ostalog i crtežom kao konstruktivnim elementom. Transponovanje i preobražavanje, prevođenje stvari iz jednog  sveta u drugi, iz sveta realnosti u svet slike, sposobnost  je da se svijet vidi novim očima, da se, uvek nanovo, otkriva zanimljivost banalnih stvari, te da se shvati da zavodljivost prirode i nabrajanje lišća ili vlati, nije puko opisivanje, već način da se prodre u samu suštinu stvari...
Snježana Vlatković (Sarajevo) 1991. apsolvirala na ALU Sarajevo u klasi prof. Petra Waldegga. 1992. diplomirala na Fakultetu umetnosti u Prištini - smer grafika. Član ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUBiH-a.
Realizovala 20 samostalnih  i učestvovala na preko 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik 1. nagrade za slikarstvo na 57. Oktobarskom salonu -Narodni muzej  Šabac.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account