logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

SNEŽANA KEZELE : MY CIRCUS 51 (Moj krug 51)

SNEZANA_KEZELE.jpg

 

SREDA, 18. NOVEMBAR 2015. u 19.00

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

„Digitalno doba donosi i novo poimanje grafike, daje slobodu u izboru alata u stvaranju CGD grafike. Koliko je izazovan prelaz u nešto novo, toliko se ideja na mahove prepliće i u sintezi je sa temom samostalne izložbe WHY I.
Metamorfoza intime, poetike, nastajanja, postojanja i nestajanja, putovanje i večna potraga za svojom Pangeom. My circus 51: ne znam gde sam ušla i gde je  početak mog sveta? Zidove u vrata pretvoriću. Ustala sam i krenula, sudarajući se sa odvaljenim komadima tišine. Hodaću dok svoj Krug 51 ne potrošim, ja sam samo u prolazu, što je više koraka, daljine su sve veće, po ivici iskrzane,  preko horizonta presavijene.”
Snežana Kezele je diplomirala na Akademiji primenjenih umetnosti. Od 1977. je član ULUPUDS-a u statusu samostalnog umetnika. Nagrade ULUPUDS-a: Plaketa  „37. Majske izložbe"  2005. godine za slikanu instalaciju „WIDEFUTURE" i nagrada za stvaralaštvo u 2006. godini za samostalnu izložbu slika ŠUNJALICE,

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

, 2006. Dobitnik je i II nagrade za asamblaž na Međunarodnoj izložbi kolaža i asamblaža  Galerija NUBS, Beograd, 2004. Izlagala je na oko 400 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i na 20 samostalnih izložbi.
Od 2010. do 2015. godine dobitnik je oko 30 nagrada: Grand Prixa honorable mentions, medalja diploma i pohvala žirija  na međunarodnim žiriranim izložbama u Finskoj, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj, Španiji, Kini, Italiji, Argentini i Srbiji, za CGD grafiku i Exlibris.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account