logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА

RUŽICA RISTIVOJEVIĆ: FOTOGRAMI

c_1100_0_16777215_00_slike_21_08-09_ruzica-ristivojevic_ruzica_ristivojevic_001.jpg

26. AVGUST - 11. SEPTEMBAR
CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

Fotogram je fotografska umetnička tehnika koja se stvara bez upotrebe aparata. Na foto-papir koji je osetljiv na svetlo postavljaju se različiti predmeti. Na takav način kreiraju se ekspozicije koje se kasnije eksponiraju. Posle osvetljavanja papira i njegovog razvijanja, dobija se slika gde na crnoj pozadini imamo bele ili sive predmete, zavisno od dužine ekspozicije i providnosti upotrebljenih predmeta. Tehniku je 1838. osmislio Henri Foks Talbot.
Ružica Ristivojević rođena je 2000. godine u Šapcu. Nakon završene osnovne škole, upisuje Školu primenjenih umetnosti u Šapcu, obrazovni profil juvelir. Tokom školovanja, učestvovala je u različitim vannastavnim aktivnostima (...) i bila aktivan član fotografske sekcije (...) pod mentorstvom prof. Mihajla Simovića. Izlagala je na više kolektivnih izložbi u Šapcu, Beogradu...
Kao najznačajnije priznanje tokom školovanja izdvaja Nagradu za likovno stvaralaštvo koja je, 2019. godine, prvi put od nastanka škole, dodeljena u oblasti fotografije. Osvojila je prvu nagradu na konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije na prvom takmičenju u oblasti klasičnih medija - fotografije, 2018. godine. Nakon završetka srednje škole, usavršavala se u oblasti montaže, programa za obradu fotografija i video materijala. Nakon godinu dana školovanja na Fakultetu za medije i komunikacije, napušta studije i 2020. godine upisuje Kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Ovo je njena prva samostalna izložba.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account