logo skc

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

Refleksija

c_1100_0_16777215_00_slike_18_03_refleksija_ristivojevic_ruzica_refleksija_sabac.jpg

 

PETAK, 2. MART U 19.00

GALERIJA SKC

Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola
Izložba  Refleksija  ukazuje na tendencije razvijanja umetničkih tokova i interesovanja mladih još neafirmisanih ali talentovanih učenika koji se bave  fotografijom. Društveni, ekonomski, kulturološki prikaz i uticaj sredine na stvaralaštvo mladih i njihov odnos prema tim temama može se uočiti kroz sve radove, nezavisno od kategorije. Različitost umetničkog pristupa, novi umetnički senzibiliteti i poetike plod su težnji mladih umetnika i njihovih mentora da neguju i razvijaju individualnost u vizuelnom izražavanju. Sadržajni iskaz fotografija seže od realističkih percepcija predmeta do razlaganja zamisli, preko povezanosti sa objektivnošću do potpune oslobođenosti od stvarnosti   
Ideja  organizovanja  izložbe  fotografija republičkog takmičenja učenika srednjih umetničkih škola nastala je inicijativom  Škole za dizajn. Fotografije su tematski svrstane u dve takmičarske kategorije: slobodna tema i život  ulice.                                                                                              
Na posletku, u čemu se ogleda značaj izložbe učeničkih fotografija? Viđenje ovog događaja može se definisati višestruko: kao nova i važna tačka u obrazovnom procesu srednjih umetničkih škola ili kao estetička vrednost savremene kulturne produkcije, možda i kao  coincidentia oppositorum iz ugla običnog posmatrača. Karakterističan izraz, kreacija, stil, poruka, dokumentovanje baš tog i nijednog drugog momenta kroz fotografiju pripadaju pojedincu.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account