logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан

NENAD VUČKOVIĆ I DRAGOLJUB JOVIČIĆ: DIJALOG

nenad_vuckovic.jpg

4 - 17. NOVEMBAR GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD ponedeljak-petak: 11.00 - 19.00

izložba slika
Nenad Vučković diplomirao je i postdiplomske studije slikarstva završio 1994. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 1996. Do sada je priredio 15 samostalnih izložbi i učestvovao na većem broju grupnih.
Dragoljub Jovičić diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti i magistrirao na Fakultetu dramskih umetnosti (teatrologija). Do sada je imao 30 samostalnih izložbi. Objavio je zbirku lirske proze „U dosluhu sa sobom“ (2004), roman „Čuvari šume“ (Laguna, 2007), zbirku aforizama „Tajno društvo živih“ (Metafizika 2014) i knjigu zenoforizama „PROCES-IJA“ (2019). Osnivač je ekološkog pokreta Eko - Art od 1989. i tvorac istoimenog manifesta.
„Antički filozofi su još davno otkrili načelo dijalektike, spoznali su da se putem dijaloga, antiteze i sinteze može doći do nove spoznaje ili se može unaprediti komunikacija. Nadrealisti (Ernst, Magrit, Man Rej...) sredinom XX veka shvatili su da je dovoljno postaviti dva predmeta jedan pored drugog (npr. šivaću mašinu i kišobran) i da će oni sami od sebe započeti dijalog. Slike imaju težnju da uspostave dijalog u svesti posmatrača tako što se stvara dinamika u mentalnom prostoru posmatranja i iz toga nastaje nov kvalitet i nova spoznaja. Time se upotpunjuje put koji prelazi jedno umetničko delo, od autora preko materijalizacije do publike. Taj put može biti prava linija, krug, spirala ili nešto drugo, zavisi od posmatrača koliko i od autora koji su inicirali taj proces. Posmatraču se daje važno i kreativno mesto u procesu protoka ideja, utisaka i emocija koji se naziva likovna umetnost.
Ova izložba, kao i svaki dijalog, nastaje iz potrebe za susretanjem, saradnjom, razmenom iskustava i anticipacijom ka novim spoznajama.“

dragoljub jovicic

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account