logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

NATAŠA ŠAVIJA, MIRJANA FILIPOVIĆ KURUZOVIĆ, NATAŠA NADAŽDIN: PRIJATELJSTVO

natasa_savija.jpg

PETAK, 2. APRIL GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

izložba slika, grafika, crteža i mozaika
Nataša Šavija, Mirjana Filipović Kuruzović, Nataša Nadaždin – tri umetničke i životne priče, različite poetike, likovni rukopisi i tehnike, a tačka spajanja - tri decenije prijateljstva i isto toliko istrajna potreba za stvaranjem: Nataša Šavija opredeljuje se za boje prirode, kamena i terakote u fantazmagoričnim mozaicima i laviranim crtežima; Mirjana Filipović Kuruzović, grafičkom tehnikom najčešće prikazuje beogradski pejzaž, morsku ili rečnu obalu; Nataša Nadaždin – likovnim zapisom kao orijentalnom arabeskom, tušem i četkom, otvara neobičan pogled na prostor ateljea, baštu ili pejzaž.
Nataša Šavija (1967. Drvar), studirala je na ALU Sarajevo, ALU Cetinje, a diplomirala i magistrirala na FLU Beograd u klasi prof. Branka Miljuša. Izlagala je na tri samostalne i učestvovala na brojnim grupnim izložbama. Radi kao profesor likovne kulture u Beogradu.
Mirjana Filipović Kuruzović (1969. Beograd), diplomirala je i magistrirala grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Biljane Vuković. Izlagala je na više samostalnih i na brojnim grupnim izložbama. Član ULUS-a. Bavi se grafikom i pedagoškim radom.
Nataša Nadaždin (1961. Sarajevo) diplomirala je na FLU u Beogradu, u klasi prof. Velizara Krstića. Član je ULUS-a u statusu samostalnog umetnika. Izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

 

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account