logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

MIHAJLO DRAGAŠ I ANA PRODANOVIĆ: ČOVEK U VREMENU

Mihajlo_Dragas_I_krho_telo_para_olovni_glas,_sto_spavao_budan_je_u_moru.jpg

 

PETAK, 20. MART 2015. u 19.00

GALERIJA SKC

izložba grafika i crteža
Izložba „Čovek u vremenu” je likovni odgovor dvoje mladih umetnika na uvek aktuelna pitanja o čovekovom odnosu prema beskrajnom unutar i izvan njega.

Crteži i grafike Mihajla Dragaša bave se procesima koji se odvijaju u dubinama ljudske duše, težnjom da se ispuni duhovna praznina,  nadjača zverska priroda, i pronađe smisao sopstvenog  postojanja. Radovi obiluju dramatičnim sudarima figura i teškim zatvorenim prostorima bez jasne naznake o onome što je iza ograde. Jer, ono što zapravo ispunjava taj prostor, a šta su te iste figure u nemogućnostida shvate jeste potpuna duhovna praznina koja se širi velikom brzinom.

Radovi Ane Prodanović bave se procesima koji se odvijaju  večno i nezavisno od čoveka (kruženjematerije i energije) i varijacija su na temu odnosa čoveka i prirodnih procesa i njegovog života naspram večnosti. Asociraju na promene agregatnih stanja, površinske slojeve zemlje, kristalizaciju, ostatke biljaka, ili mikroskopski izgled tkiva... Nameću se filozofska pitanja o svrsi postojanja, u  današnjem kontekstu sve očiglednijih (ekoloških) promena nastalih društvenim nemarom, i apokaliptičnih predviđanja.

Mihajlo Dragaš (Čapljina, 1991) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, na smeru animacija. Trenutno na  master studijama na istom fakultetu. Nagrađivan  više puta iz oblasti animiranog filma i grafike.

Ana Prodanović (Čačak, 1991) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, na smeru grafika i knjiga i trenutno je na  master studijama na istom fakultetu. Nagrađena nekoliko puta za grafičke listove.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account