logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

Mihailo Simović

Mihailo Simović

 

ČETVRTAK, 26. OKTOBAR U 19.00 (TRAJE DO 9. NOVEMBRA)

SREĆNA GALERIJA

izložba fotografija
Rođen 1973. godine u Bogatiću. Diplomirao na grafičkom odseku FLU u Beogradu, u klasi profesora Nebojše Radojeva. Naklonost prema fotografiji nasledio od oca Boška, nastavnika koji je vodio fotografsku sekciju u osnovnoj školi u Klenju. Godine 2015. nagrađen je srebrnom plaketom Fotosaveza Srbije na šabačkom Salonu fotografije, kao i trećom nagradom na istom Salonu, a 2016. trećom nagradom na međunarodnom takmičenju Hamdan International Photography Award u Dubaiju, gde je učestvovao na izložbi u okviru pete sezone HIPA takmičenja.
U katalogu Simovićeve izložbe Poreklo nade iz 2015. godine, Novak Demonjić Ozrenski je napisao: „Vidjeti i na nov način posvjedočiti viđeno, zadatak je koji fotograf ima pred sobom. U mnoštvu slika i predstava zapaziti i zabilježiti onu pravu, onu koja će postati i opstati univerzum za sebe, to je već umjetnost.
Posmatrajući svjetlopise Mihaila Simovića, ne možemo a da ne primjetimo lirizam koji nas naprosto miluje sjetom i toplinom. Bilo da se radi o salašima, koji poput naive mačvanske škole nijemo iščekuju nezvanog gosta, izgubljeni i obezvremenjeni u izmaglici ravnice, ili prizori vodenih površina, onih sa vrbama i topolama koji se samozaljubljeno ogledaju u vodi, do čamaca koji iščezavaju u beskrajnoj plaveti vodeno-nebeske površine, svi oni redom odišu smjernošću i nekakvom asketskom uzdržanošću.
Za Simovića je i ljudsko tijelo (šake, portreti) samo neraskidivi dio Bogostvorene prirode, te je u sazvučju sa okruženjem i ono samo nedorečeno i zapitano...“

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account