logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

MARIJA JEVTIĆ: Crtež i ilustracija

marija_jevtic_001_.jpg

 

SREDA, 15. NOVEMBAR U 19.00 (TRAJE DO 2. DECEMBRA)

SREĆNA GALERIJA

Ciklus izložbi: Strip i ilustracija
Marija Jevtić rođena je 1971. godine u Valjevu. Diplomirani je scenograf/slikar Fakulteta primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu od 1994. godine. Autor je više scenografija u zemlji i inostranstvu. Autor vizuelnog identiteta, plakata i programa za pozorište Atelje 212 gde je zaposlena kao grafički dizajner. Sarađuje sa omladinskim pozorištem Dadov i drugim pozorištima. Suosnivač je časopisa za kreativno vaspitanje „Tragovi“, a 2007. godine započinje saradnju sa izdavačkom kućom Propolis Plus Books za koju radi kao ilustrator i autor dečjih knjiga.
Od 2010. godine počinje saradnju sa Gete institutom u Beogradu. Autor je idejnog rešenje logotipa međunarodnih projekata Goethe-Guerilla i Urban Incubator. Autor je i logotipa i maskote Prirodnjačkog centra Svilajnac i dizajner grafičkog dela stalne postavke Centra.
Tokom 2013. godine nagrađena je na međunarodnoj izložbi „Umetnost dodira“ u Sarajevu, a izlagala je na Majskom salonu u Beogradu. Učesnik je „Zlatnog pera“ 2014. godine. Autor je izložbe Etnografskog muzeja koja je održana u Alžiru 2014. godine. Dobitnica je Nagrade Sterijinog pozorja za grafički dizajn 2012, Nagrade za ilustraciju na Novosadskom sajmu knjiga 2015, i Nagrade godišnje izložbe slikarko grafičke sekcije ULUPUDS-a 2016. godine. Do sada je izlagala na tri samostalne i više kolektivnih izložbi.

 Maja Jevtić  Maja Jevtić  Maja Jevtić

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account