logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

KATERINA APOSTOLSKA (Skoplje, Makedonija)

c_1100_0_16777215_00_slike_18_06_katerina_apostolska_01_-_15_06__2018__katerina_apostolska_1.jpg

PETAK, 1. JUN U 19.00  (izložba traje do 15. juna)

SREĆNA GALERIJA

Ciklus izložbi: Strip i ilustracija

izložba stripa i ilustracije
Katerina Apostolska rođena je je 1978. godine u Skoplju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti na smeru Slikarstvo sa grafičkim dizajnom u Skoplju 2001. godine. Tokom studija pokazala je veliko interesovanje za bavljenjem dečjom ilustracijom kao veoma kompleksnom likovna disciplinom. Polje njenog interesovanja, od tada do danas, vezano je za poetiku i tehnologiju digitalne umetnosti, kao i polje istraživanja o mogućnosti ilustrativnih sadržaja u okviru dizajna i novih medija.
Katerina Apostolska svoju karijeru započinje u Makedoniji u oblasti likovne umetnosti uzimajući aktivno učešće na brojnim izložbama i internacionalnim festivalima. U potrazi za novim iskustvima savremenih tehnologija, Katerina Apostolska magistrira i doktorira na interdisciplinarnim studijama za digitalnu umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.
Svoje sposobnosti i talenat potvrdila je u magistarskim i doktorskim završnim radovima koji su dobili potvrdu na međunarodnim izložbama i festivalima. Njen dosadašnji rad potvrđuje veliku motivisanost i ambiciju za bavljenje ilustracijom, karakter dizajnom i animacijom preko korišćenja simboličkih predstava i elemenata kao i uspešnost u transponovanju istorijskih i mitoloških figurativnih motiva. Njeni interdisciplinarni umetnički projekti oblikovani su u ritmično sekvencionalne animirane celine i uključuju digitalnu animaciju, digitalnu sliku, digitalni video, digitalni zvuk i interaktivnu multimediju.
Od 2007. godine do danas, intenzivno se bavi pedagoškim radom na univerzitetskom nivou. Sa svojim stečenim teorijskim i praktičnim znanjem kompetentno učestvuje u sistemu akademskog obrazovanja na svim ciklusima studija i preko mentorskog rada pomaže studentima da se oprobaju i usavrše u interdisciplinarnoj umetničkoj praksi i steknu najviša znanja o savremenim umetnostima i medijima.
Do sada je izlagala i učestvovala na značajnim umetničkim projektima u Skoplju, Ohridu, Bitolju (Makedonija), Parizu (Francuska), Bazelu (Švajcarska) itd.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account