logo skc

ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)

JOVANA DRAGIĆ: NOVI VEK /Izgubljene duše/

jovana_dragic.jpg

 

ČETVRTAK, 8. DECEMBAR U 19.00 

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

izložba
Jovana Dragić (1984) posle diplomiranja na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti upisuje se na Fakultet primenjenih umetnosti - smer slikarstvo u klasi prof.  Anđelke Bojović, i završava master studije 2013. godine.  Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama.
Ciklus „Izgubljene duše“prirodan je nastavak višegodišnje zbirke crteža pod nazivom „Preklapanja“, odraz opažanja sveta i ljudi, kao i njihovih međusobnih odnosa kojim se slikarka bavi još od studija.
Pažljivo posmatrajući i višeslojno opažajući finese i nijanse u ljudskim odnosima, preklapanja kroz susrete, dolaske i odlaske, uspostavljanje i raskidanje intimnih. ali nespojivo-spojivih odnosa, Jovana Dragić pažljivo nanosi slojeve duša, nekad samo kroz teksturu boje ukazujući na naprsline u prezentaciji odnosa. Jasnih likova i granica, ali zamagljenih nijansi boja, njene slike teže da predstave bremenitost i pritisak novog veka i ubrzanog življenja na čovek-na-čoveka odnose. Nekada izdvajajući samo jednu celinu, par likova, a nekada kroz levak uma prikazujući sve uticaje koje, od štampe i televizije do socijalnih mreža i bilborda, svet vrši na pojedinca, autorka daje svoj doprinos boljem opažanju i opisu novog veka.  (dr Ivana Šošić Barac)

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account