logo skc

Концерт камерних ансамбала ФМУ
ПОНЕДЕЉАК, 19. ЈУН У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Изложба радова студената одсека Примењено вајарство ФПУ у Београду
СРЕДА, 14. ЈУН У 19.00 ГАЛЕРИЈА СКЦ
Марија Крстевски: Ламент
ДО 16. ЈУНА ГАЛЕРИЈА СКЦ НБГД

IVAN KOCIĆ: Reciklaža igre

IVAN KOCIĆ: Reciklaža igre

 

ČETVRTAK, 2. FEBRUAR U 19.00 

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

Ivan Kocić (1982. Trstenik ) diplomirao je na  Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Miroslava Lazovića,  na studijama zidnog slikarstva, kao student generacije za 2006. godinu. Do sada je  imao  nekoliko samostalnih i veći broj kolektivnih izložbi. Izveo je veći broj murala,  fresaka i mozaika na javnim zgradama.  Od 2008. godine član  je ULUSA-a,  a od 2011. i ULUPUDS-a.
“Serija radova RECIKLAŽA IGRE nastavak je istraživanja u oblasti ženske figure. Temu svog umetničkog opusa: portret i figuru, utkao sam u novi vid umetničkog izraza. Igra kao proces kroz koji odrastamo i sazrevamo u samostalne i svesne pojedince, činioce društva, upravo je prikazana u izloženim portretima koji su fizički prikazi naših ličnosti.
Asamblaži su napravljeni od igračaka i ostalih predmeta koje koristimo i sa kojima gradimo vezu, ali je prekidamo kada odlučimo da nam više nisu od koristi ... Ja sam im jednostavno našao novu funkciju.
Istovremena promocija umetnosti i reciklaže više je nego respektabilna i značajna uloga. Kladim se da mnogi od nas sanjaju o takvoj poziciji u našem društvu. Ovi objekti su uspeli to da ostvare.”

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account