logo skc

РЕМИНИСЦЕНЦИЈА
ЧЕТВРТАК, 2. ФЕБРУАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА ПРВА РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ
АНЂЕЛКО ВАСИЉЕВИЋ: ДЕСЕТ МУЗИЧКИХ МИНУТА
13 – 27. ФЕБРУАР ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО # 2
ДО 27. ЈАНУАРА -ЦРТЕЖИ У КОМБИНОВАНОЈ ТЕХНИЦИ

HAJDANA KOSTIĆ: MOJE DJETINjSTVO

c_350_300_16777215_00_slike_22_12_hajdana-kostic_za_nbg_hajdana_kostic_03_69.jpg

1 – 26. DECEMBAR

crteži u kombinovanoj tehnici

Hajdana Kostić (1993) je slikarka i grafička dizajnerka iz Crne Gore. Diplomirala je grafički dizajn, a specijalizirala fotografiju na Likovnoj akademiji u Cetinju. Njeni crteži nalaze se u privatnim kolekcijama širom sveta: u Americi, Japanu, Engleskoj, Belgiji, Austriji, Francuskoj, Ukrajini i regionu. Oficijelna je dizajnerka izdavačke kuće „Enklava“ iz Srbije. Dizajnirala je umetnička rešenja javnog prostora za glavni grad Crne Gore, kao i za Turističku organizaciju Podgorice i Bara. Bila je ambasador Coca-Cola projekta podrške mladima u 2019. godini. Organizovala je tri velike humanitarne izložbe, a prikuplljena sredstva išla su siromašnim porodicama i Psihijatrijskoj bolnici u Crnoj Gori. Među njenim klijentima su Unicef, Crveni krst, Porto Montenegro, Glavni grad Podgorica, Zero Waste Montenegro, izdavačka kuća „Enklava“, Društvo psihologa Srbije, dnevne novine „Vijesti“ i drugi. U Crnoj Gori postala je prepoznatljiva po svom projektu „36“ tokom kojeg je crtala i objavljivala po jedan crtež svakog dana na društvenim mrežama (dve godine zaredom).

Imala je samostalne izložbe u Uličnoj galeriji u Beogradu, u paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, kao i u Koncept Art Spaceu Podgorica, a bila je i učednik grupnih izložbi crnogorskih umetnika u galeriji „Fonticus“ u Hrvatskoj, u ULUCG-u, na grupnoj izložbi „Osten“ bijenala, kao i na izložbi finalista na bijenalu akta „Marko Gregović“ u Petrovcu.

Njen likovni izraz prepoznatljiv je, originalan i hrabar. Glavni medij izražavanja joj je crtež koji odlikuje snažna linija.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account