logo skc

НОВА ПРЕДМЕТНОСТ
СРЕДА, 18. ОКТОБАР У 19.00
ПУТОВОЂЕ – приче о писцима
ПЕТАК, 13. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Александар Станковић: Из своје коже: Живот с депресијом
ПЕТАК, 20. ОКТОБАР У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

GORDANA ČEKIĆ: Bez reči – Još uvek ka...

gordana_cekic.jpg

 

UTORAK, 12. DECEMBAR U 19.00

GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

izložba slika
Ciklus radova pod nazivom „Bez reči“ nastaju po etapama od kraja 90-ih  godina. Redukovani su u koloritu i postupku  (plavi pravougaonici ili kvadrati, narandžasti krug, crveni trouglovi). Rađeni su akrilnim bojama na platnu. Nastaju slojevitim nanosom boje na platno, težeći ka centru od svetlosti do tame i obrnuto. Meditativnog su karaktera. Postavke su uslovljene izlagačkim prostorom, a autor podnebljem i vremenom u kojem živi, oslanjajući se na tradiciju.
Gordana Čekić (1959.  Užice), diplomirala je na FLU u Beogradu 1991,  i završila postdiplomske studije na istom fakultetu 1994.  Član ULUS-a od 1992. godine. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež.
„Gordanino slikarstvo je povratak slikarskom intimizmu nasuprot efektu prolaznosti i opštem otuđenju. Sve počinje i završava u središtu, središtu duše, kosmosa, uma, materijalnosti, smisla i besmisla ... Izmeštajući predmetnost u svom pristupu i multiplikujući formu, nagoveštava ezoterični pristup, odnosno, dovodi do unutarnje duhovne spoznaje.“  
Ljiljana Subotić

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account