logo skc

40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.

DRAGANA STANKOVIĆ I IRENA BIJELIĆ GORENJAK: VATRO, IGRAJ SA MNOM

c_1100_0_16777215_00_slike_20_11_dragana_stankovic.jpg

19. NOVEMBAR - 4. DECEMBAR GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD ponedeljak-petak: 11.00 - 19.00

izložba skulptura i slika
Dragana Stanković (1974, Beograd) diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Specijalizaciju je završila na Fakultetu lepih umetnosti u Rimu 2002. Član ULUS-a i ULUPUDS-a. Učestvovala je na preko 40 grupnih i realizovala 20 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više domaćih i inostranih nagrada. Veliki broj njenih skulptura nalazi se u privatnim kolekcijama u zemljama širom sveta. Živi i radi u Beogradu.
Irena Bijelić Gorenjak (1972. Beograd) diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2001. godine. Izlagala na osam samostalnih izložbi i više od 30 grupnih. Veliki broj njenih radova nalazi se u privatnim kolekcijama u zemljama širom sveta.Član ULUS-a i ULUPUDS-a. Kao samostalni umetnik živi i radi u Beogradu.
„Sveobuhvatno kretanje u vremenu predstavlja opštu povezanost između zemlje i čoveka i svemira i čoveka, u postavci gde je čovekova svaka misao i pokret u korespondenciji sa njegovim okruženjem i sa njim samim. To bi trebala da bude potpuno sinhronizovana i pozitivna igra. To je igra vatre, igra stvaranja, rađanja i uništavanja. Ispred sebe imamo akciju i reakciju, refleksiju tela i žive prirode oko njega.
Svaki potez balerine, njena ravnoteža, zanesenost i fanatičnost jeste sadržaj spreman za eksploziju rađanja, gde je nasuprot igra svemira i vulkana, igra svetla i tame, dok suprotnosti čekaju da se, kroz vatreni oganj, preobraze. Taj ritam jeste veza kroz različite medijume gde se paralela odvija kroz misao, prirodu i samo telo koje kao da stvara tu sliku pored sebe i sa njom čini jedinstveno delo. To je perspektiva na makro i mikro nivou gde jedno predstavlja drugo u obostranoj zavisnosti i težnji ka savršenoj poziciji. Ovo zahteva razmišljanje o celokupnoj i kolektivnoj svesti ljudskog roda, u toj meri da je ovakav smer i pozitivan način sagledavanja stvarnosti preko potreban na putu našeg preobražavanja.“
/ Sebastian Sava Gor /

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account