logo skc

20. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА
Од 28. септембра до 1. октобра 2023. године.
Изложба радова студената одсека Примењено вајарство ФПУ у Београду
СРЕДА, 14. ЈУН У 19.00 ГАЛЕРИЈА СКЦ
Марија Крстевски: Ламент
ДО 16. ЈУНА ГАЛЕРИЈА СКЦ НБГД
Концерт камерних ансамбала ФМУ
ПОНЕДЕЉАК, 19. ЈУН У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

DRAGAN BOŠKOVIĆ IZLOŽBA ILUSTRACIJA

dragan_boskovic.jpg

DO 9. FEBRUARA
CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA

Dragan Bošković rođen je 1962. godine u Beogradu. Završio je Školu za dizajn u Beogradu, smer industrijski dizajn, 1981. godine. Diplomirao na FPUD u Beogradu, odsek industrijski dizajn, 1987. godine i magistrirao na istom fakultetu i odseku 2004. godine. Od 1994. do 1996. godine bio je saradnik na petoj godini studija na FPUD na odseku industrijski dizajn. Od 1996. do 1997. godine bio je profesor na odseku industrijsko oblikovanje u Školi za dizajn. Od 2002. godine radi na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Godine 2007. izabran je u zvanje profesora.  
Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom, CAD/CAM projektovanjem.
Autor je većeg broja projekata iz oblasti dizajna. Vredno je pomenuti njegovu samostalnu izložbu male plastike i crteža, DKC Beograd, Galerija Stepenik, kao i Ilustracije za knjigu Mala škola smicalica; ilustracije za časopis Oki Doki; dizajn, prelom i ilustracije za knjige Aleksandra Diklića Beograd večiti grad i 100 senki nad Beogradom, itd.
Kako u tekstu „Autohtoni svet” Dragana Boškovića, prof. dr Miodrag Krkobabić između ostalog navodi: „Pred vama je autohtoni svet bizarnih i grotesknih, animalnih i čovekolikih  karaktera nastalih iz ljubavi  prema crtežu ograničenom samo tehnikom i formatom.“ (...)
„Lepi, ružni, lukavi, nasmejani, plašljivi, strašni, stidljivi, crveni, žuti, mišoljubac, mišomrzac, patuljasti, visoki... Osobine su i epiteti likova sa crteža dizajnera i pedagoga Dragana Boškovića, stvarani u dugom periodu. Predugom. Dužem od pola života.“

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account