logo skc

СУБЈЕКТИ
ДО 9. МАРТА
ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА СЕКЦИЈЕ ЗА ФОТОГРАФИЈУ И ДИГИТАЛНУ ГРАФИКУ
14 – 26. МАРТ
Дизајн у новим медијима
6 – 29. МАРТ

7. BIJENALE AKVARELA MALOG FORMATA

c_1100_0_16777215_00_slike_21_06_7-bijenale-malog-formata_6b_-_vladan_randjelovic.jpg

DO 4. JUNA GALERIJA SKC NOVI BEOGRAD

konkursna izložba
Uvek smo spremni da se divimo radovima sa Bijenala akvarela malog formata, a još više kada znamo da su stvarana u vreme u kome nema dovoljno ni mesta ni vremena za kulturno sagledavanje i vrednovanje. Intenzivna slikovitost poteza gde boja zrači, a belina podloge izbija u prvi plan, pored forme i konstrukcije, jeste najvažnija osobina. U našem vremenu kada se naginje krajnostima, mudrost je prepoznati trenutak prestanka sa radom na delu. Duh vremena često obeležava napuštanje mnogih likovnih elemenata, ali kod akvarela, pored kolorističkih, jedna od baznih karakteristika jeste dobar crtež.
Akvarel je tehnika u kojoj najveći deo ljudi uživa i razume ga sa osećanjem za estetičko ocenjivanje. Kad psihološki sadržaj prevodi u likovni, umetnik otkriva sopstvene likovne postulate. U nastojanju da pomiri figurativno i apstraktno i težeći autentičnosti, svaka slika ima posebnu boju i sopstveni izraz. Sve ove karakteristike utiču da akvarel opstaje i ostaje kao jedna od najlepših i najsenzibilnijih likovnih tehnika.
Na izložbi VII Bijenale akvarela malog formata predstavljeno je 84 autora. Žiri Bijenala, u sastavu Vesna Todorović, Silva Vujović i Ljiljana Subotić, odlučio je da dodeli tri priznanja i dve pohvale. Priznanja su dobili Dunja Jung, Milomirka Petrović i Vladan Ranđelović, a pohvale Jelena Gavela i Marija Vukotić.

Ljiljana Subotić, autor Bijenala

 VII BIJENALE AKVARELA MALOG FORMATA  VII BIJENALE AKVARELA MALOG FORMATA  VII BIJENALE AKVARELA MALOG FORMATA
 VII BIJENALE AKVARELA MALOG FORMATA  VII BIJENALE AKVARELA MALOG FORMATA  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account