logo skc

ХАДИС МЕДЕНЧЕВИЋ: ЧОВЈЕК НА ИСТОКУ
12 – 27. АПРИЛ фотографије
БЕОГРАД И НА НЕБУ И НА ЗЕМЉИ
ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН, БЕОГРАД фотографије
УМЕТНИК ЈЕ ОДСУТАН!
Београдска премијера савремене плесне представе
Априлски сусрети
AС 23

Љиљана Ранђић: Вазда дно

c_350_300_16777215_00_slike_23_03_ljiljana-randjic_05LjR_02.jpg

ПОНЕДЕЉАК, 20. МАРТ У 19.00

Саму воду, живот који се у њој одвија, покретан и непомичан, дефинишу радови који су постављени тако да креирају замишљено просторно дно велике воде и обликују форму која лагано пулсира и у којој је омогућен тактилан доживљај кретања кроз воду.

Намера изложбе „Вазда дно“ јесте да трансформише ентеријер и да га прилагоди новом, непредвидљивом наративу. У овом случају то је дно воде, не потпуно познатог садржаја и неминовне тајанствености коју  неистражени простори носе у себи. Изложени елементи постављени  су тако да посетиоца увуку у естетску причу несагледиве реалности и структурну контемплацију  иминентног, неочекиваног  ванредног стања живота. Непредвиђене околности у којима живимо већ дуже време обликују нас у другачије особе. Одлазак у водене дубине намењен је гледаоцима спремним да се упусте у нов доживљај и при том открију моћи ликовности и сопственог виђења стварности која је или искривљена, или стварна.

Наставак истраживања непознатих водених дубина и елемената који их описују јесте сукцесиван наставак испитивања дубоких вода након изложби „Крај воде“, „Деконструисана риба“ (2018) и „Унутар воде“ (2020).

Љиљана Ранђић рођена је у Београду, а одрасла у Паризу и Западној Африци. Дипломирала је сликарство и магистрирала скулптуру на Факултету ликовних уметности у Београду.

На Универзитету у Паризу студирала је интердисциплинарни програм визуелних уметности, позоришта и телевизије, и композицију, позориште и перформанс у Aix-en-Provence.

Такође је студирала Art & Education na Empire State College, NY.

Учествовала је на групним и самосталним ликовним изложбама у Београду, Њујорку, Паризу…

Члан УЛУС-а је од 1979. године.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account