logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

ХАЈДАНА КОСТИЋ: МОЈЕ ДЈЕТИЊСТВО

c_1100_0_16777215_00_slike_22_12_hajdana-kostic_za_nbg_hajdana_kostic_03_69.jpg

1 – 26. ДЕЦЕМБАР

цртежи у комбинованој техници

Хајдана Костић (1993) је сликарка и графичка дизајнерка из Црне Горе. Дипломирала је графички дизајн, а специјализирала фотографију на Ликовној академији у Цетињу. Њени цртежи налазе се у приватним колекцијама широм света: у Америци, Јапану, Енглеској, Белгији, Аустрији, Француској, Украјини и региону. Официјелна је дизајнерка издавачке куће „Енклава“ из Србије. Дизајнирала је уметничка решења јавног простора за главни град Црне Горе, као и за Туристичку организацију Подгорице и Бара. Била је амбасадор Цоца-Цола пројекта подршке младима у 2019. години. Организовала је три велике хуманитарне изложбе, а прикуплљена средства ишла су сиромашним породицама и Психијатријској болници у Црној Гори. Међу њеним клијентима су Уницеф, Црвени крст, Порто Монтенегро, Главни град Подгорица, Zero Waste Montenegro, издавачка кућа „Енклава“, Друштво психолога Србије, дневне новине „Вијести“ и други. У Црној Гори постала је препознатљива по свом пројекту „36“ током којег је цртала и објављивала по један цртеж сваког дана на друштвеним мрежама (две године заредом).

Имала је самосталне изложбе у Уличној галерији у Београду, у павиљону Удружења ликовних умјетника Црне Горе, као и у Концепт Art Spacey Подгорица, а била је и учедник групних изложби црногорских уметника у галерији „Фонтицус“ у Хрватској, у УЛУЦГ-у, на групној изложби „Остен“ бијенала, као и на изложби финалиста на бијеналу акта „Марко Греговић“ у Петровцу.

Њен ликовни израз препознатљив је, оригиналан и храбар. Главни медиј изражавања јој је цртеж који одликује снажна линија.

 

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account