logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

ХАЈДАНА КОСТИЋ: БОРБА

c_1100_0_16777215_00_slike_23_06-07_hajdana_Hajdana_Kostic_01_26.jpg

15. ЈУН – 3. ЈУЛ СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА

ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ

изложба слика

Хајдана Костић је сликарка и дипл. графичка дизајнерка из Црне Горе. Добитница је награде „Red Bul doodle art Montenegro“ 2023. и представница Црне Горе на светском такмичењу у Амстердаму. Њени цртежи налазе се у приватним колекцијама широм света: у Америци, Енглеској, Јапану, Белгији, Аустрији, Француској, Украјини и региону бивше Југославије.

Дизајнирала је уметничка решења јавног простора за главни град Црне Горе, као и Туристичке организације Подгорице и Бара, чиме је улепшавала запуштене просторе и кутије за електроинсталације. Била је амбасадор Coca-Cola пројекта подршке младима у 2019. години. Организовала је велике хуманитарне изложбе, а прикупљена средства ишла су сиромашним породицама и Психијатријској болници у Црној Гори. Организује уметничке радионице за децу и одрасле, као и тим билдинге, а највећи до сада такав пројекат био је тим билдинг за компанију Philip Moriss за седамдесет људи. Међу њеним клијентима су Luštica Bay, Unicef, Црвени крст Црне Горе, Porto Montenegro и други. У Црној Гори је постала препознатљива по свом пројекту „365“ током којег је цртала и објављивала по један цртеж сваког дана на друштвеним мрежама (две године заредом).

Имала је самосталне изложбе у галерији СКЦ на Новом Београду, у Уличној галерији у Београду, у Павиљону Удружења ликовних уметника Црне Горе, као и у Koncept Art Space у Подгорици, а била је и део групних изложби црногорских уметника у галерији Fonticus у Хрватској, у УЛУЦГ-у, групној изложби Osten бијенала. Више пута је учествовала на изложби финалиста на бијеналу акта „Марко Греговиц“ у Петровцу.

Њен ликовни израз је препознатљив, оригиналан и храбар. Главни медиј изражавања јој је цртеж који карактерише снажна линија, а њен сликарски стил одликује се снажним и смелим потезом, као и ведрим и експлозивним колоритом на платнима препуним снажних боја, животно испреплетаних линија, грубих и тешких, али и лаганих и умирујућих.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account