logo skc

ЦИКЛУС ПРЕДСТАВЉАЊА ФАКУЛТЕТА
МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ГРАЂЕВИНСКИ ФАКУЛТЕТ, ФАКУЛТЕТ ЗА СПЕЦИЈАЛНУ ЕДУКАЦИЈУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
АПРИЛСКИ СУСРЕТИ 2024.
1 – 3. МАРТ Улаз на све програме у оквиру Априлских сусрета је слободан
Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа
ПОНЕДЕЉАК, 8. АПРИЛ У 20.00 ВЕЛИКА САЛА

СКЦОВА БЕСПЛАТНА ШКОЛА СТРИПА И ИЛУСТРАЦИЈЕ ЗА ПОЛАЗНИКЕ УЗРАСТА ДО 15 ГОДИНА

Skola_stripa_03_44.jpg

1 - 30. АПРИЛ

ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ

рад са новопримљеним полазницима / републичке и међународне награде

Бесплатна Школа стрипа и илустрације за полазнике до 15 година један је од најважнијих аспеката годишњег програма Срећне галерије Студентског културног центра Београд, превасходно усмерен на едукацију почетника, афирмацију младих аутора и популаризацију девете уметности.

Да би нови полазници били примљени у Школу, потребно је поднети пријаву у јануару месецу текуће године за полагање пријемног испита у мартовском термину и у августу за полагање пријемног испита у септембру текуће године. Сваки полазник пријављује се за тромесечни курс након којег се врши селекција најбољих кандидата (практични испит) за даљи наставак рада у наредном тромесечју.

Од овог месеца почиње рад са новопримљеним полазницима који су положили мартовски пријемни испит и који ће се надаље борити да остану у школи као њени стални полазници.

Најбољи радови редовних сталних полазника биће представљени и награђени на завршној годишњој изложби, а такође ће бити слати на републичке и међународне конкурсе такмичарских фестивала и манифестације у земљи и иностранству. На недавно одржаном годишњем Републичком такмичењу под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у организацији Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и „Стрип вести“ из Новог Сада, на 35. изложби ауторског стрипа ученика Србије, прву награду освојио је полазник наше школе Сава Тегелтија, а другу Милица Станковић, такође полазник наше школе стрипа и илустрације. Свакако је важно напоменути да је на овом престижном конкурсу награђен признањем за свој рад (награда ликовном педагогу за колекције радова) и модератор наше школе проф. Милоје Митровић. Наш трећи такмичар, Лав Георгијев, прошао у најужи избор и његов рад такође је био представљен на изложби.

Награду за стрип на 31. конкурсу Међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига 2023“, у Крушевцу, која се додељује 1. априла 2023. године, освојила је полазница СКЦ-ове школе стрипа и илустрације Милица Милосављевић. На овом престижном, традиционалном фестивалу под покровитељством града Крушевца и у организацији Културног центра Крушевац, конкурс је био расписан за младе до 18 година у категоријама: карикатура, писана форма (сатирична прича, песма или афоризам), стрип и кратка шаљива и духовита видео форма.

Милица Милосављевић је освојила Награду за стрип која подразумева плакету „Златна кацига“, новчани износ у висини од 100 евра и учешће на master class радионицама у Културном центру Крушевац.

Профилисаност наставног програма школе на професионалној основи, одабир и едукација кандидата резултирали су поменутим наградама и признањима на досадашњим такмичењима. Све потенцијалне кандидате обавештавамо да се пријављивање за полагање пријемног испита у горе наведеним терминима врши слањем писма са именом, презименом и годиштем полазника на адресу srecnagalerija@gmail.com са назнаком Пријава за пријемни испит за Школу стрипа.

gallery1 gallery1  

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account