logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40

Пројекат КОПЧА

ГОДИШЊИ ЦИКЛУС СТУДЕНТСКИХ ИЗЛОЖБИ:

Катедрa за УМЕТНОСТ БАПУСС

аутор пројекта, концепт, избор радова, организација и поставка изложби: др ум Миодраг Кркобабић, шеф Катедре за уметност; сарадник на пројекту: проф. др ум Ирена Келечевић; асистент: Јована Булатовић, сарадник у настави

- ИЗЛОЖБЕ СТУДЕНТСКИХ МАСТЕР РАДОВА – MASTER AVK

- ИЗЛОЖБЕ СТРУКИРАНИХ УМЕТНИКА

Пројекат „Копча“ састоји се од два пројекта: Изложбе струкираних уметника и Master AVK – изложби студентских мастер радова Катедре за уметност БАПУСС.

Изложбе струкираних уметника окупљају садашње и бивше студенте Катедре за уметност БАПУСС (ВШЛПУСС) који се баве уметничком праксом. На тај начин се стиче увид у активности свршених студената и апсолвената, прати и подржава њихов рад по завршетку студија, и подстичу да они сами учествују у стварању alumniINkubatora СТРУК, који је инициран пројектом „Копча“.

Изложбе студентских мастер радова – Master AVK, Катедре за уметност БАПУСС, организују се као свечани чин завршетка мастер студија и одржавају у јавном галеријском простору, изван заштићених оквира школе, што уједно представља и завршни чин осамостаљивања, али и промовисања нових колега који се на тај начин и званично иницирају и уводе на уметничку сцену.

Кроз иницирање alumniINkubatora СТРУК пројекат „Копча“ замишљен је као место окупљања и размене информација и знања, намењеног бившим, садашњим и будућим студентима Катедре за уметност, БАПУСС, као и сарадницима, пријатељима и осталој заинтересованој јавности. Тако се стиче увид у активности студената Катедре за уметност, прати и подржава њихов рад, али и подстичу да се баве ваннаставним активностима и сарадњом са институцијама кроз пројекте. Оваквим пројектима повезивања са галеријама, институцијама и осталим значајним чиниоцима уметничке сцене, као и успостављањем партнерских односа са релевантним институцијама (СКЦ) у земљи и иностранству Катедра за уметност, БАПУСС преузима на себе улогу лидера у образовању стручних кадрова.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account