logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

ИРЕНА КЕЛЕЧЕВИЋ: ЛАВИРИНТ

c_1100_0_16777215_00_slike_24_04_irene_kelecevice_lavirint_18_30_april_2024_irena_kelecevic_03_09.jpg

18 - 30. АПРИЛ
 
цртежи и колажи
Серија цртежа и колажа „Лавиринт“ истражује лични доживљај физичког и менталног простора Срећне галерије...
Однос познатог и непознатог, стабилног и флуидног могуће је разумети кроз фокусирање на архитектонске структуре одабраних простора и одређивање кључних тачака у потрази за апстрактним формама. Ако простор рашчланимо на појединачне фрагменте, онда тражимо битне ставке које га дефинишу, али и граде ширу слику.
Користећи референце, предлошке у виду просторних планова и фотографија простора читаве зграде СКЦ-а, настале комбинације чиниле би узорке нових-старих, већини посматрача, познатих места.
Идеја простора овде се може двојако посматрати, као простор који је основ за уметнички рад, и као крајњи резултат, простор у уметничком раду.
Колажи представљају различите типове стварности који се мењају и комбинују, и на тај начин нуде нову стварност спремну за истраживање од стране публике, где следећи кључне тачке, посматрач спонтано доживљава новонастале узорке простора и постаје део креативног лавиринта.
Ирена Келечевић (1975) дипломирала је, магистрирала и докторирала на ФЛУ у Београду. Предаје цртање и сликање на Одсеку за уметност и дизајн БАПУСС.
Од 2003. редовно излаже, реализујући уметничке пројекте у галеријском и јавном простору у земљи и иностранству. Излагала је у Музеју савремене уметности, Музеју афричке уметности, Дом омладине, Дому културе Студентски град у Београду; Галерији „Ремонт“, „Звоно“ и Продајној галерији Београд; Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ из Чачка; Галерији савремене уметности Ниш; Културном центру Пожега; Савременој галерији Зрењанин; Модерној галерији Лазаревац; Stadtturmgalerie Innsbruck, Народном Музеју Краљево; као и на Октобарском салону у Београду, Меморијалу Надежде Петровић, БЕЛЕФУ, 9th Bienal de Cuenca, Ecuador...
У свом раду истражује лични простор и његове везе са јавним простором који се појављује као продукт друштвене праксе, будући да је коришћен, окупиран и трансформисан свакодневним активностима.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account