logo skc

JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.

ИЛУСТРАЦИЈА У ФИЛМУ #2

ilustracija_u_filmu_vol_2_14.jpg

ПЕТАК, 5. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

Предавачко-презентациони програм

аутор пројекта: Марија Ристић, историчар уметности

Марија Ристић: Илустрација у Србији, предавање; ILBE Studios: уметничка радионица за студенте; проф. Стеван Алексић: филмски плакат, предавање

Постављена у Галерији Студентског културног центра на Новом Београду, изложба „Илустрација у филму“ представља мали сегмент вишегодишњег пројекта „Теорија илустрације“ историчарке уметности Марије Ристић која анализира и тумачи илустрацију у оквиру уметничких пракси. Изложбена поставка представља део успешно реализоване изложбе у Срећној галерији СКЦ-а, у новембру прошле године, те је, због великог интересовања јавности, наново представљена.

Циљ овог пројекта је да покаже разнолику заступљеност илустрације у областима играног, анимираног и рекламног филма, те да подстакне теоријско сагледавање илустрације у оквиру савремене уметности.

Поводом затварања изложбе, 5. маја од 19.00, а у склопу њеног пратећег програма, у великој сали СКЦ-а, ILBE Studios одржаће уметничку радионицу за студенте и заинтересоване, док ће ауторка пројекта одржати предавање посвећено илустрацији у Србији, а проф. Стеван Алексић предавање о филмском плакату.

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account